Peutergroep/BSO

Peutergroep
Bij peutergroep 'De Bouwsteen' kunnen kinderen in de leeftijd van 2-3 jaar heerlijk spelen en ontwikkelen. Het is een mooie voorbereidingstijd voor de kleuterperiode. De kinderen kunnen er tijdens de ochtenden van 08.30 tot 12.00 uur terecht.  

Momenteel is de peutergroep op alle werkdagen (behalve vrijdagmorgen) geopend. U kunt uw kind voor één of meerdere ochtenden inschrijven. 

Kenmerkend voor de peutergroep is de fijne sfeer en de herkenbare identiteit. Kinderen voelen zich al gauw op hun gemak en leren veel van het samen spelen met leeftijdsgenoten. 

We kunnen deze voorziening bieden doordat we samenwerken met de organisatie Kind & Co. De directeur-bestuurder van de school is betrokken bij het benoeming van nieuw personeel. 

Neem gerust contact op met de unitmanager van Kind & Co: Irma Schippers. U kunt haar bereiken via nr: 06-46460044 

Via de website van Kind en Co is meer informatie te krijgen én kunt u uw kind aanmelden. https://www.kmnkindenco.nl/pg/peutergroep-boskoop-bouwsteen/ 

BSO
Sinds augustus 2022 biedt de Eben-Haëzerschool ook Buitenschoolse opvang (BSO) aan. Kinderen voelen zich snel thuis in de BSO, niet alleen door de professionele medewerkers, maar mede door de sfeer en identiteit die ze van thuis en van school uit herkennen. 

We bieden op BSO 'De Bouwsteen' een fijne en gezellige buitenschoolse opvang aan op maandag, dinsdag en donderdag van 15.15 uur t/m uiterlijk 18.30 uur. De BSO is gehuisvest in een nieuwe Portocabin, die op een centrale plaats op het schoolplein staat. We hebben de beschikking over het speellokaal, waar ook de peutergroep gehuisvest is, maar ook een eigen gezellige groepsruimte waarin de kinderen opgevangen worden.  

Hoe zit de opvang eruit? Na schooltijd worden de kinderen opgevangen door de pedagogische medewerker. Onder het genot van een hapje en drankje mogen de kinderen hun belevenissen van de schooldag vertellen. Daarna is er tijd om (buiten) te spelen, te knutselen, of een spelletje te doen. De pedagogisch medewerkers zorgen voor een middag met activiteiten die gekoppeld zijn aan thema's, denk aan zomer, lente of het thema feest. De middag vliegt voorbij en voordat de kinderen het weten worden ze al opgehaald om mee naar huis te gaan.  

Via een ouderportaal is er laagdrempelig contact en worden er foto's gedeeld van de activiteiten. Ook bij het ophalen is er persoonlijk contact. 

Al jaren werken we op een prettige manier samen met onze partner Kind & Co m.b.t. kind voorzieningen. De peutergroep voor 2 en 3 jarige kinderen wordt ook door deze partner aangestuurd. Ook op personeelsgebied wordt er samengewerkt en vaak werken pedagogisch medewerkers ook bij ons op school. 

Op dit moment bezoeken gemiddeld 5 kinderen de BSO in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar. Er is op dit moment geen sprake van een wachtlijst. Na aanmelding kan uw kind zo starten! 

Op de website van Kind en Co is meer informatie te vinden: https://www.kmnkindenco.nl/pg/bso-bouwsteen/. Wilt u direct persoonlijk contact? Belt u dan met Irma Schippers: 06-46460044. 

 

Onze kernwaarden

    

Bekijk ook de andere kernwaarden