Groep 7

Geplaatst op 13juli 2020

Beste lezers,
Aan het begin van dit schooljaar zongen we met de kinderen het lied: 'Wat de toekomst brenge moge, mij geleidt des Heeren hand.' We spraken er met elkaar over dat wij niet weten wat ons te wachten staat in groep 7, maar dat we bij álles mogen weten, dat het de Heere niet uit de hand loopt. Toen wisten we nog niet dat het zo'n bijzonder schooljaar zou worden. Een jaar waarin de kinderen een aantal maanden thuis het onderwijs moesten oppikken. Een jaar waarin u als ouder de leerkracht werd van uw eigen kind(eren). Een jaar waarin er sprake was van spanning, angst en verdriet. Maar hopelijk hebben u en de kinderen het zó ervaren: ondanks alles, zijn mijn tijden tóch in Gods hand!
De laatste schoolweek is inmiddels ingegaan. Het aftellen is begonnen. De laatste toetsen zijn afgenomen, het prikbord is al kaal en het lokaal lekker schoon. Het rapport wordt weer meegegeven, waarin cijfers van twee periodes zijn verwerkt.

Met handvaardigheid hebben we de laatste hand gelegd aan onze raket. We hopen 'm deze week te lanceren. We zijn erg benieuwd hoe ver die komt! Ze zijn in ieder geval allemaal erg mooi geworden.  Hanna en Marline schreven er het volgende over: Hallo allemaal, De afgelopen weken hebben we veel aan onze water raket gewerkt. Er zitten hele creatieve raketten tussen zoals  normalen raketten en diersoorten en nog veel meer leuke dingen. Ze worden vrijdag afgeschoten met een speciale pomp. We hebben er allemaal super veel zin in! En kunnen niet wachten tot het zo ver is!

Roos en Janneke willen u ook nog iets vertellen: Hoi we gaan iets vertellen over de escape room die groep 8 voor ons heef gemaakt. Groep 8 had ons opgesloten door de deur op slot te doen. We moesten de sleutel vinden om te ontsnappen.  We moesten samenwerken met de hele klas dat was leuk maar ook erg moeilijk. Je moest allemaal verschillende opdrachten doen.  Aan de hand van de opdrachten kon je codes kraken. In elke koffer zat een opdracht waarmee je weer een andere koffer kon kraken. In de laatste koffer zat de sleutel en allemaal chips. We maakten deur open en bedankten groep 8.

Tijdens het stoepkrijten op het plein konden we ook onze creativiteit kwijt. Klik hier voor de foto's.

We willen u een goede zomervakantie toewensen en u bedanken voor alles in dit bijzondere schooljaar!
 

 

Onze kernwaarden

Acceptatie

'We zijn als zondaar welkom bij God. Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.'

Bekijk ook de andere kernwaarden