Groep 7

Geplaatst op 28 oktober 2019

Beste lezers,

De eerste vakantie van dit schooljaar ligt alweer achter ons. Hopelijk is iedereen goed uitgerust! We waren namelijk wel aan vakantie toe, want wat hebben we al veel geleerd en hard gewerkt! De eerste reken -en taaltoets ligt achter ons, met spelling hebben we al verschillende dictees gehad. We halen mooie resultaten met elkaar en doen hier ook goed ons best voor. Ook van de huiswerkvakken staan er inmiddels heel wat cijfers op onze cijferlijst. Fijn dat de meeste ouders dit regelmatig controleren. De planning van het huiswerk vraagt bij een aantal kinderen nog wel aandacht. Wilt u hier ook op toezien? Vooral Engels blijkt pittig te zijn. Het is belangrijk dat ze echt op tijd beginnen met leren. Ook moet er gelet worden op de schrijfwijze. Eventueel kan er met oefenen gebruik worden gemaakt van de volgende site: www.wrts.nl/mnit).

Tijdens de kinderboekenweek lazen we uit Plan Been spannend boek. Maar wat we misschien nog wel het leukste vonden, was het voorlezen aan de kleuters. We hadden een enorme stapel van meegenomen prentenboeken in de klas. Dat was moeilijk kiezen! Gelukkig lezen we na de vakantie ook nog een aantal keer met de kleuters. Klik hier voor foto's en u kunt nog wat reacties lezen van enkele kinderen uit groep 7:

Emma U: Als de stilleesbel gaat dan gaan we meteen een kwartier lezen. Vijftig bladzijdes lezen is 1 cm op de kaart. Je moet met de klas afspreken waar je heen gaat reizen op de wereldkaart en je moet zo veel mogelijk lezen. En dan worden op de wereldkaart gekleurde strookjes geplakt. De hele school doet mee!
Elize: Als de bel gaat, is dat onverwacht. Vliegensvlug pakt iedereen zijn of haar boek. Dan mogen wen een kwartier lang stillezen. De hoeveelheid verschilt tussen de 5 en de 20, sommige kinderen hebben er wel 30. Mijn rekor staat op 46 bladzijden want ik kan best snel lezen maar meestal is het in de 30. Per keer lezen we ongeveer 500 bladzijdes dat is 10 cm op de kaart. Middenin de school hangen 2 kaarten: europa staatkundig en wereld staatkundig. Europa staatkundig is voor groep 3A, 3b, 4 en 5 en wereld staatkundig voor groep 6, 7, 8A, 8B. Wij zijn rood en wij zijn het verst maar we hebben de bestemming niet berijkt.
Anne - Irene: ik vind het superleuk om met de kleuters te lezen. Het is leuk als je op het plein staat en dat er een kleuter naar je toekomt lopen en er een praatje mee maken. Op het begin vinden ze het superspannend, maar al snel vinden ze het superleuk. Ik had een boek die ik vroeger het allerleuks vond en die ik nu aan de kleuters voorleest. Tip de muis dat was mijn lievelingsboek. Ik vind het erg gezellig.
Susanne: Ik vind het superleuk om met de kleuters te lezen, het is erg gezellig. Onze groep is verspreid over groep 1, groep 1 / 2, en groep 2 onze groep heeft prentenboeken verzamelt. Als je er drie meenam, mocht je een huiswerkvak laten vallen bijna iedereen heeft het gedaan. We hebben het in de week voor de vakantie gedaan we doen het ook nog is 2 weken na de vakantie. We doen het op maandag en woensdag aan het eind van de dag dus met de juf en meester.


U ziet het, het is jammer dat de kinderboekenweek alweer voorbij is, maar er gebeuren vast nog meer leuke dingen de komende periode…!
 

Hartelijke groet,

De leerlingen van groep 7, meester Krijgsman en juf Konijn

Onze kernwaarden

Gewetensvol handelen

'Vraag God: 'Wat wilt U dat ik doen zal. Als je geweten zegt dat je iets niet moet doen, doe het dan niet. De Tien Geboden zijn onze maatstaf.'

Bekijk onze andere kernwaarden