Groep 7

Geplaatst op 11 februari 2020

Beste lezers,  

De CITO's zijn weer achter de rug. Voor sommige kinderen best een spannende periode! Maar we mochten het ook hierin van de Heere verwachten. Zonder Hem kunnen we niets doen! Ook in ons dagelijks werk bidden we met elkaar steeds opnieuw om Zijn zegen!

Zowel met taal als rekenen zijn we aan ons tweede boek begonnen. Dat betekent dat we toch echt al op de helft van het schooljaar zijn gekomen. We worden steeds een beetje wijzer 😊
N.a.v. een taalles moesten we ook een interview afnemen. Daar komt best nog wel veel bij kijken. Vragen bedenken, afspraak regelen, interview houden, verslag van maken. Zo is de burgemeester van Alphen aan den Rijn geïnterviewd, iemand die de zware aardbeving in Ecuador heeft meegemaakt, bureau Halt, een oma die wilde vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Het was een moeilijke, maar ook leerzame opdracht!  

Stagejuf Hooglander heeft haar stage bij ons in de klas afgerond. Ze is totaal 5 weken geweest. We vonden het leuk om van haar muziek te krijgen. Zonder te zingen, maakten we toch hele mooie muziek! Verder gaf ze ons boeiende lessen over de Tweede Wereldoorlog en maakten we poppetjes van zilverpapier. Die zijn erg leuk geworden!

Vandaag vieren we de verjaardagen van de meester en de juf. Van de juf was het al een tijdje geleden (14 december), maar de meester is echt jarig. We hebben een relaxte ochtend en 's middags gaan we schaatsen in Rotterdam! We hopen op een leuke en gezellige dag met elkaar! 

 

Onze kernwaarden

Veiligheid

'Wie God liefheeft, zoekt bij Hem de toevlucht (Psalm 91). Niet plagen en roddelen, maar zorg dat de ander zich veilig voelt bij jou.'

Bekijk ook de andere kernwaarden.