Groep 5

geplaatst op 7 december

Beste ouders,
We naderen alweer de kerstvakantie; wat vliegt de tijd! We kijken nog even terug...
Na de herfstvakantie waren er de kinderboekenweken op school. We hadden een heel spannend voorleesboek. We beleefden avonturen met Mees en Tijn in kasteel Haarzuilens. Ook waren we zelf veel aan het lezen. We hebben de leesminuten van de bingo's bij elkaar opgeteld en kwamen samen op wel meer dan 20 uur. Hopelijk worden er nog steeds leeskilometers gemaakt?!

Inmiddels zijn we aan het voorlezen uit het boek 'Lakki, een Jodenjongen.' Dat past mooi bij ons thema van geschiedenis. Daar hebben we het over de onderduikwoning. We leren veel over het leven van Corrie ten Boom. Met gevaar voor eigen leven, hield zij en haar familie Joden verborgen in haar huis. We hebben er met elkaar over gepraat: waarom zou je dat doen? Corrie leefde dicht bij de Heere. Daar kunnen we ook veel van leren. We hebben nagedacht over uitspraken van Corrie en hebben in onze eigen woorden opgeschreven wat ze betekenen.  Enkele uitspraken zijn: Gebed heeft grote kracht! De duivel glimlacht als wij plannen maken. Hij lacht als hij ons druk bezig ziet. Hij beeft als wij bidden. 
Of: Wees niet bang om een onbekende toekomst in de handen van een bekende God te leggen. 

We hebben afscheid genomen van Juf Zijl. Zij gaf o.a. de biologielessen. Juf Maljaars is nu met een nieuw thema gestart: de zintuigen. Er staat een bijv. een groot oor achter in de klas. Die kunnen we goed bestuderen en er vast extra goed mee horen:) 

Met rekenen oefenen we hard met de tafels  van 7, 8 en 9. Naast het huiswerkboekje waar mee geoefend moet worden, zijn er ook nog leuke sites om tafels mee te oefenen, zoals tafelsoefenen.nl

Aanstaande donderdag gaat het rapport mee naar huis. Er zijn uitstekende cijfers bij, soms ook onvoldoendes. Het belangrijkste is dat we beseffen dat we ook in ons schoolwerk niets zonder de hulp van de Heere kunnen doen. 

We wensen u Zijn zegen toe bij het komende Kerstfeest!

Hartelijke groet van alle kinderen uit groep 5, juf Maljaars en Juf Konijn 

 

Onze kernwaarden

Positief denken

'Alle hulp van God verwachten. Geef elkaar complimenten en zeg goede dingen over de ander.'

Bekijk onze andere kernwaarden