Groep 1

Beste ouders,

Hier weer een berichtje van de kinderen en juffen uit groep 1. We vinden het heel fijn om weer iets aan u te vertellen.

In de afgelopen tijd hebben we telkens over een kort thema gewerkt. Na de herfstvakantie begonnen we rondom de Kinderboekenweek met het thema 'En toen...' Tijdens dit thema hebben we veel geleerd over een paar momenten in de Nederlandse geschiedenis. Over Rembrandt, ridders, ontdekkingsreizigers en nog veel meer. We vonden het reuze-interessant! Dat heeft u vast wel gezien in ons filmpje. 
En weet u wat we nog steeds doen n.a.v. de kinderboekenweek? Lezen met groep 7! Elke woensdag aan het einde van de ochtend komen er vier kinderen uit groep 7 om ons voor te lezen. We zitten dan in kleine groepjes en luisteren aandachtig naar het verhaal. Eerst vonden we het een beetje spannend, maar nu zijn we dikke vrienden geworden met onze voorleesmaatjes!

Daarna hebben we over de brandweer gewerkt. We hebben geleerd dat je 1-1-2 moet bellen als er brand is. We hebben echte brandweerspullen bekeken (helmen, laarzen, handschoenen...) En weet u dat er één van de helmen een beetje naar rook stonk? Dat vonden we heel spannend!
In de klas hadden we een echte brandweerauto waarmee we konden spelen. Als er brand was in de huishoek rukten we meteen uit om de brand te blussen! Ook zat er soms een poes in de boom die gered moest worden. In de bouwhoek maakten we kazernes voor onze brandweerauto's en in de leeshoek lazen we spannende boeken over de brandweer.

Nu is het buiten flink kouder geworden. Vandaar dat we nu over 'kou en kerst' werken. We lezen boeken over ijs en sneeuw en leren hoe we ons aan moeten kleden als het buiten koud is. Eerst onze jas aan, dan onze sjaal en als laatste onze wanten/handschoenen. Oefent u thuis mee? Het is erg fijn als we ons helemaal zelf aan kunnen kleden om naar buiten te gaan!
Nog twee weken en dan hopen we Kerstvakantie te krijgen. We leren nu liederen en teksten uit de Bijbel over het Kerstfeest. We hebben de verhalen van Gabriël gehoord die de blijde boodschap kwam vertellen. Eerst aan Zacharias, en later aan Maria. We hebben geleerd dat we met het Kerstfeest herdenken dat de Heere Jezus geboren is in een arme stal. Dat deed Hij om Zijn kinderen te redden. Wat een groot wonder! We bidden dat Hij dit wonder ook in onze harten wil werken.

Ons gezellige groepje wordt telkens een beetje groter. In november kwamen Lisa, Jedidjah en Zarah op school. En sinds een weekje zijn Salome, Justus, Benny en Rick daarbij gekomen. Gezellig hoor! Zo leren we steeds weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen. En weet u wat zo knap is? De kinderen die al langer op school zitten kunnen de nieuwe kinderen zo goed helpen! Ze wijzen aan waar bepaalde spulletjes liggen (stiften, scharen, lijm...), helpen met het aantrekken van de (gym)schoenen en nog veel meer! 

Een hartelijke groet van alle kinderen en juffen uit groep 1.

 

Onze kernwaarden

Veiligheid

'Wie God liefheeft, zoekt bij Hem de toevlucht (Psalm 91). Niet plagen en roddelen, maar zorg dat de ander zich veilig voelt bij jou.'

Bekijk ook de andere kernwaarden.