Groep 1

Geplaatst op 28-10-2019


Hallo allemaal!

De eerste periode in groep 1 zit er alweer op. Wat hebben we hard gewerkt in de afgelopen weken! De herfstvakantie hadden we echt verdiend. School is erg fijn en gezellig, maar we worden er ook echt moe van hoor! Nu zijn we weer lekker uitgerust. Deze week hopen we het thema 'Herfst' af te sluiten en hierna hopen we over 'De Bakker' te gaan werken.
Ook is het volgende week 'Dankdagweek'. We hopen dan stil te staan bij het thema  "Goed bericht!" n.a.v. de geschiedenis uit (2 Koningen 6: 24-33 en) 2 Koningen 7, de geschiedenis van de belegering van Samaria door de Syriërs ten tijde van Elisa en dan met name het goede bericht dat de vier melaatsen verspreiden dat de Syriërs gevlucht zijn.  Daarnaast staan we natuurlijk stil bij de gaven die God ons geeft, ook in de oogst. we hopen hierover te leren en te werken. De weekpsalm is Ps. 136:25.

Wat hebben we alweer veel geleerd op school! Psalmen, Bijbelteksten en liederen. Maar we oefenen ook met de kleuren, tellen, nieuwe woordjes van het thema, nieuwe liedjes en nog veel meer.

En weet u waar wij erg veel van houden? Voorlezen! Dat vinden we toch zo fijn. De juf leest voor tijdens de pauzehap, en bijna elke dag lezen we een prentenboek. Dan luisteren we zo stil als muisjes. Weet u wat ook zo leuk is? De week voor de herfstvakantie was het kinderboekenweek. Toen zijn er grote kinderen uit groep 7 bij ons in de klas gekomen. Zij hebben ons nog eens extra voorgelezen in tweetallen. Dat was boffen! En zo gezellig! Wat kunnen die grote kinderen al knap voorlezen zeg! En ze lezen niet alleen voor hoor, ze leren ons ook weer nieuwe dingen. Wij kunnen bijvoorbeeld vertellen waar een boekje over gaat, waarom er iemand in het boek blij, boos of juist verdrietig is. En ook met de grote kinderen oefenen we met tellen en de kleuren.

In de ochtend vertelt de juf uit de Bijbel. Wij kunnen al heel stil luisteren. De juf heeft verteld over Abraham, dat hij op reis moest en een zoon zou krijgen. Maar dat duurde toch zo lang! Toch gebeurde het wonder: Sara kreeg een kindje. Want alles wat de Heere belooft, dat doet Hij echt! Is dat geen groot wonder? Nu gaat de juf verder vertellen over Izak, Jakob en Jozef. Bidt u mee dat de Heere de Bijbelverhalen wil zegenen? En dat we een hart mogen krijgen dat Hem wil dienen?

Elke dinsdag gaan wij gymmen in de gymzaal. Dat vinden wij echt een feest. Je kunt er klimmen en klauteren, met de bal spelen, van de glijbaan, klimmen op een trap, en springen van de kast... en wij kunnen ook al allemaal de koprol! Knap hé?

Soms is Tom bij ons in de klas. Hij kan alleen maar Engels praten. En weet u... dat kunnen wij nu ook! Wij kunnen netjes onze naam zeggen (My name is...), we kunnen onze oren, ogen, benen en armen benoemen in het Engels en nog veel meer!

Woensdag is het ook een bijzondere dag. Dan komen er vijf nieuwe kinderen in onze klas! Best een beetje spannend hoor..., maar ook erg leuk! Want dan komen er nog meer vriendjes en vriendinnetjes bij! Wat een gezelligheid! Welkom Lynn, Marit, Seth, Noëlle en Robert!

 

Groetjes van alle kinderen uit groep 1 en de juffen

Onze kernwaarden

Vertrouwen

'Vertrouwen in God en in mensen. Wees betrouwbaar, geef om de ander en vergeef elkaar.'

Bekijk ook onze andere kernwaarden