Groep 6

Geplaatst op 10-02-2020

Nieuws uit groep 6

We werken altijd hard, maar in deze periode van het jaar misschien wel extra hard! We zijn/waren druk bezig met de citotoetsen. Rekenen, PI-dictee, Begrijpend Lezen, Spelling en dan natuurlijk nog AVI en DMT lezen! Dat geeft soms wat spanning. De kinderen willen het graag zo goed mogelijk doen, maar je best doen is altijd goed genoeg.

Het geeft soms wat gedoe om het rooster weer kloppend te krijgen en om rustige momenten te zoeken, want er was ook nog mijn verjaardag en de schoonmaakdag! En dan moeten er nog weer momentjes gezocht worden, waarop kinderen die tijdens de toetsen ziek waren, deze kunnen inhalen.

Toch beseffen we ook heel goed, dat citotoetsen niet het belangrijkste zijn in ons (school-)leven. "Eén ding is nodig"… die tekst leerden we juist: Zitten aan Jezus' voeten en luisteren naar Hem, leven bij Hem. Daar gaat het werkelijk om.

 

Voor natuur verdiepen we ons in hoe ons lichaam gemaakt is. Wondering the World heet onze methode, maar dat is wel zeer van toepassing over hoe wonderlijk ons lichaam in elkaar zit.

 

Bij geschiedenis hebben we het lange hoofdstuk over de Romeinen afgerond. Wat hebben we er veel van geleerd en wat hebben we nog veel overblijfselen van de Romeinen!

We hebben gehoord over de zendelingen Willibrord en Bonifatius die naar de Lage Landen kwamen en we gaan nu naar de periode dat Karel de Grote regeerde.

 

Bij aardrijkskunde zijn we aangekomen bij het hoofdstuk waar we wat langer over doen dan gebruikelijk. We hebben het nl. over Zeeland en daar betrekken we de ramp van 1 februari 1953 bij. We lezen uit het boek 'Houen jongens!' van K. Norel. Wat blijft het een indrukwekkende gebeurtenis. We zien de beelden uit die tijd, horen de verhalen van overlevenden… We beseffen, dat we alleen veilig zijn in Gods handen. Een aanrader is om het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk eens te bezoeken.

 

En dan tenslotte nog die gezellige 31 januari… toen vierde ik mijn verjaardag. Geen weektaak, maar wel een zendingsverhaal over David Livingstone, bingo, buiten spelen. Ik ben verwend met mooie cadeaus, hartelijk dank daarvoor! Elke week staan er nu frietjes op het menu, dankzij de fijne airfryer. Wat is het heerlijk om met een klas vol lieve kinderen je verjaardag te vieren!

Onze kernwaarden

Vertrouwen

'Vertrouwen in God en in mensen. Wees betrouwbaar, geef om de ander en vergeef elkaar.'

Bekijk ook onze andere kernwaarden