Groep 8A

Geplaatst op 30 oktober 2019

Beste ouders en belangstellenden,

Het groep 8 leven gaat ons na de eerste paar weken al goed af: allerlei klusjes opknappen in en om de school, veel huiswerk, zelfstandig agenda en planda bijhouden… het is niet altijd even makkelijk, maar we leren met elkaar. Soms bespreken we individueel wat vragen of ingewikkeldheden met de juf en het is altijd fijn als we dan samen met een goede oplossing kunnen komen. Het stimuleert juist om alles te bespreken… kom er maar mee voor de dag! Dat helpt juist om het weer goed te laten verlopen.
Afgelopen periode zijn we steeds meer gewend geraakt aan de nieuwe taalmethode. Soms is het nog wat lastig. We leren over 'de stam + t' en over 't kofschip-x'. Wel handige hulpmiddelen om te weten of het nu met een t of d moet. Ook zijn we druk bezig om een hoorspel te maken. Wat een enthousiasme in de groep. Er komen prachtige hoorspelen uit. We gaan ze allemaal echt opnemen en afluisteren!
Op 23 september gingen we op excursie samen met groep 8B. Met de boot vanaf het Boomkwekerij museum langs alle boomkwekerijen. We hebben er veel van geleerd! We bedanken de ouders die met ons mee wilden fietsen.
We genieten van gezelligheid en zijn daarom ook blij als we veel handvaardigheid en tekenen kunnen doen. Door de kinderboekenweek vóór de vakantie, was daar ook ruimte voor. 'Op reis' is het thema. We lezen uit een boek van een meisje dat ook op reis ging, maar toch wel heftige dingen meemaakt. We hebben er goede gesprekken over. En ondertussen ook tijd om onze prachtige Mondriaans af te maken, de 3D-tekening te kleuren en de speeltuin uit te denken. Creatief zijn we in ieder geval wel!
Met muziek zijn we ook op reis gegaan en wel naar Israël. We kunnen een Hebreeuws lied zingen met begeleiding van instrumenten erbij. Bitchu ba Adonai, adei ad (Vertrouwt op de HEERE tot in eeuwigheid). Daar zit zeker muziek in!
 

Hartelijke groeten van alle kinderen uit groep 8A, juf Van der Hoeven en juf Heidekamp

 

Onze kernwaarden

Waakzaamheid

'Waak ervoor dat je niet in verleiding komt en blijf afhankelijk van God. Laat je niet meetrekken in verkeerde plannen van een ander. Bid niet alleen voor jezelf, maar bid ook voor de ander.'

Bekijk ook de andere kernwaarden.