Groep 3A

geplaatst op 28-10-2019

De eerste vakantie in groep 3 zit er alweer op! Even rust van school, want wat hebben we al veel geleerd die eerste 7 weken in groep 3! Heel veel dingen zijn we inmiddels al gewend. We komen nu zelf de klas in, we zijn stil als de deur dichtgaat, we weten dat we lopen op de gang en nog veel meer. Het op onze stoel zitten en vinger opsteken gaat al best goed.

We kennen al een heel aantal letters en woordjes. Dat heeft u thuis vast al wel gemerkt! Al twee keer hebben we een rijtjesboek mee naar huis gegeven. Heeft u al gehoord hoe goed we die rijtjes woorden kunnen lezen?

We hebben zelfs ook al toetsen gemaakt van taal en rekenen. Dat vinden we heel interessant want dan zetten we onze tafels in toets stand.

Met lijn 3 hebben we gewerkt over het thema 'de nieuwe klas' en 'de boom'.  
De afsluiting van het thema de boom was erg leuk en lekker. We hebben heerlijke appelmoes gemaakt, geproefd en mee naar huis genomen (kijk hier de foto's).
We genieten enorm van het werken in hoeken op dinsdagmiddag en donderdagmiddag. In iedere hoek kunnen we iets leren of ontdekken over het thema. Ook de boeken bij de thema's worden met plezier bekeken en gelezen. Vanaf deze week beginnen we aan een nieuw thema: eet smakelijk!


De kinderboekenweek was weer een succes! Elke dag weer was het spannend wanneer de bel zou gaan want dan stopten we gelijk met werken en ging de juf voorlezen. Als de bel weer ging telden we de bladzijden en reisden we een heel aantal centimeters op de wereldkaart. We zijn in Parijs, Duitsland en Engeland geweest. Op de vrijdag voor de vakantie hebben we even een kijkje genomen op de wereldkaart in de hal zodat we onze reis konden zien. We hebben er van genoten!

We hopen u binnenkort weer te spreken op de contactavonden op 5 november en 28 november!

Hartelijke groet,
Alle kinderen van groep 3A, juf van der Wilt en juf Hubregtse
 
Onze kernwaarden

Positief denken

'Alle hulp van God verwachten. Geef elkaar complimenten en zeg goede dingen over de ander.'

Bekijk onze andere kernwaarden