Groep 3A

geplaatst op 10-2-2020

Lieve vaders en moeders & beste lezers van ons groepsnieuws,
 
Hier weer een stukje uit groep 3A.
 
De kerstvakantie ligt alweer een tijdje achter ons. De voorjaarsvakantie komt zelfs al bijna in zicht. De  weken in groep 3 vliegen voorbij. We leren ook zoveel nieuwe dingen.
Na de kerstvakantie leerden we nóg meer over 'mijn lijf'. Als afsluiting kwam de moeder van Heidi ons iets vertellen over haar werk in de zorg. We vonden het heel leuk dat zij dit wilde doen. Het allerleukste was wel dat we elkaars hand of arm mochten verbinden. We leken net échte dokters. Zie foto's
In januari stonden onze tafeltjes ook heel wat keren in de 'toetsstand'. We maakten namelijk heel wat CITO toetsen. Best wel een beetje spannend was dat. Maar we hebben goed ons best gedaan!

De laatste weken werkten we bij lijn 3 over het thema 'feest'. En het was ook wel echt feest. Want onze klas hangt inmiddels al bijna vol met letters. Dat is wel reden voor een feestje. We maakten etagères met taartjes, we versierden de ontdekhoek met vlaggetjes en ballonnen, we versierden ons eigen tafelkleed met vrolijke tekeningen, we maakten lekkere hapjes. En als afsluiting van het thema vierden we een echt feest. Ons eigen 'letterfeest'. We gingen op letterspeurtocht op het schoolplein, we aten cakejes versierd met letters. En onze papa's en mama's kwamen een kijkje nemen in de klas. We lieten horen dat we alle letters al kennen.
We zongen het lijn 3 lied en we kregen een heus letterdiploma!

We genoten voor de tweede keer dit schooljaar van de lessen die onze stagejuf, juf van der Spek, ons gaf.
Ze gaf heel wat lessen, leerde ons liedjes, ging met ons de natuur in en met onze natuurvondsten maakten we prachtige kunstwerken.

Vanaf deze week gaan we op reis door het heelal en hopen we meer te leren en te ontdekken over de zon, de maan en de sterren, ons nieuwe thema!
Een thema om ons te verwonderen over hoe wonderlijk mooi de Heere God ook de hemellichamen geschapen heeft.

Aan het einde van deze week nemen we afscheid van Heidi. Ze gaat verhuizen en zal na de voorjaarsvakantie naar de Eben- Haëzerschool in Drachten gaan.
We wensen je Gods zegen en veel plezier op je nieuwe school. 

Hartelijke groet,
Alle kinderen van groep 3A,  juf van der Wilt en juf Hubregtse
 
Onze kernwaarden

Veiligheid

'Wie God liefheeft, zoekt bij Hem de toevlucht (Psalm 91). Niet plagen en roddelen, maar zorg dat de ander zich veilig voelt bij jou.'

Bekijk ook de andere kernwaarden.