Groep 8B

Geplaatst op 10-02-2020

Hallo allemaal,
 
Hieronder kunnen jullie het één en ander lezen van de dingen die we gedaan hebben/gaan doen.  
 
Groetjes van groep 8B
 
Citotoetsen en schoolkeuzeadvies door Naomi en Annelynn
We hadden Cito's. Je kon merken dat het groep acht niveau was, want het was erg pittig. Gelukkig waren er wel oordopjes, dus het was erg stil. Na de Cito's was het erg rumoerig. Iedereen was benieuwd naar de uitslag. De juf wilde het niet hardop vertellen. De juf vertelde het advies aan de ouders, zodat zij  het zelf aan de kinderen konden vertellen. In april krijgen wij officieel het niveau voor de middelbare school. Begin februari waren er al inschrijvingen gedaan. Eind groep 8 is er een kennismakingsmiddag, maar helaas zijn wij dan precies op kamp. We krijgen wel alvast een klassenlijst. Na het kamp en de afscheidsavond is het vakantie! Daarna, vroeg je bed uit en klaar voor de tocht naar Gouda (als je naar de Driestar gaat).
 
Presentatie van Sanne en Lydia (die zaten vorig jaar in groep 8) over de Driestar: geschreven door Lea en Thirza
Lydia en Sanne gingen een presentatie houden over het Driestar College. Ze vertelden wat je nodig had en over hoe het er was. Wat er gebeurde als je straf had en over een blokweek. Ze vertelden over de vakken en leraren en over vrienden en vriendinnen maken. Het was super leerzaam en we mochten ook vragen stellen. Ze beantwoordden ze allemaal. Ze lieten ook spullen zien van school. Het was super!!!
 
Eneco Energielab: geschreven door Noa en Sara
We gingen op excursie naar het Eneco Energielab in Vianen. Eerst kregen we een les over energie. En we kregen tips om energie te besparen, zoals minder douchen. Daarna ging onze klas in 4 groepjes. We maakten een windmolen en het groepje van Marie-Celine, Lea, Sofie en Jurre had gewonnen, want hun windmolen draaide het hardst. Toen moesten we opdrachten beantwoorden en daarna gingen we in een houten huisje en moest je opdrachten doen met duurzame en niet duurzame spullen in huis. Als laatst moest je opschrijven wat jij zou doen om energie te besparen.
 
Ontbijt met Kees van der Staaij geschreven door Xander, Stijn en Jurre
Wij gaan deze week ontbijten met Kees v/d Staaij. Wij hebben hier allemaal heel veel zin in. Wij zorgen als klas voor het ontbijt. Voor, onder en na het eten kunnen wij onze vragen stellen. Ook gaat hij wat over zijn werk vertellen en hoe het loopt in de politiek. We krijgen zijn bezoek op 14 februari. Dit wordt een super leuke dag en we hebben er veel zin in.
 

 

Onze kernwaarden

Vertrouwen

'Vertrouwen in God en in mensen. Wees betrouwbaar, geef om de ander en vergeef elkaar.'

Bekijk ook onze andere kernwaarden