Groep 8B

Geplaatst op 28-10-2019

Hallo allemaal,
 
Afgelopen periode hebben we hard gewerkt in groep 8B! Langzaamaan begrijpen we steeds beter hoe het allemaal werkt in groep 8. Het begin was best wel lastig, want groep 8 is niet te vergelijken met voorgaande jaren.
Omdat we op de middelbare school heel veel zelfstandig moeten doen, moeten we dat dit jaar al veel oefenen.  Zelf verantwoordelijk zijn voor je manier van werken, voor het huiswerk opschrijven, voor het opletten in de les en ook dat we niet meer altijd vragen kunnen stellen (daar houden wij namelijk heel erg van....). Gelukkig hebben we nog een hele tijd om daarmee te oefenen.
 
Voor de herfstvakantie hebben we op school de Kinderboekenweek gehouden. Het thema was 'Op reis'. Het themaboek hebben we nog niet uit, dus komende week hebben we nog wat tegoed!
Elke dag ging er een bel, waarna we een kwartier lang mochten stillezen. Het aantal gelezen bladzijdes werd opgeteld. Elke 50 bladzijdes stond gelijk aan 1 cm reizen op de wereldkaart. Vooraf mochten we bepalen naar welk land wij wilden reizen. Dat werd Nieuw-Zeeland. Pff…. dat was toch iets te veel van het goede, want dat hebben we niet gehaald.  
Maar het was wel heel erg leuk. Vooral ook omdat wij verantwoordelijk waren om de aantallen van elke klas uit te rekenen en de strookjes voor de wereldkaart op de juiste lengtes te knippen. Helaas is het alweer voorbij.
 
Gelukkig staan er nog meer leuke dingen op het programma:
D.V.
1 november: Natuurkundeles
Er komt een aantal studenten van het Hoornbeeck College een les geven over een natuurkunde onderwerp.
 
12 november: Kinderboerderij
We gaan een ochtend helpen op de kinderboerderij. Alle hokken moeten schoongemaakt worden, dus we zullen flink vies worden!
 
19 november: Gastles van de SGP-jongeren
Het thema van de gastles is: 'Debatteren kun je leren'. We hebben dit jaar al eerder een debat gedaan, maar nu krijgen we les van een professional.
 
21 november: Lesmiddag op het Driestar College
Deze middag zullen we even gaan ruiken aan het leven op de middelbare school. We krijgen een korte presentatie, waarna we een aantal vakken zullen volgen.
 
November wordt dus een drukke maand voor ons, vol met leuke activiteiten!
 
Groeten van groep 8B

Onze kernwaarden

Gewetensvol handelen

'Vraag God: 'Wat wilt U dat ik doen zal. Als je geweten zegt dat je iets niet moet doen, doe het dan niet. De Tien Geboden zijn onze maatstaf.'

Bekijk onze andere kernwaarden