Groep 4

Geplaatst op 28-10-2019

Die warme zomerdagen van 40 graden kunnen we ons haast niet meer voorstellen nu de blaadjes van de bomen dwarrelen. We hebben zelfs de herfstvakantie weer achter de rug. Heel wat kinderen hebben tijdens dat weekje vrij genoten van het bos en de prachtige herfstzon en herfstkleuren. Nu gaan we hard aan het werk! Rekenen, spelling, taal, verkeer, Engels en OGO; het staat allemaal op het rooster voor de komende weken.

Met rekenen zijn wij bezig met sommen als 10-9=, 20-9= en 50-9 is. Als je 10-9= kunt oplossen, dan is 20-9= ook geen probleem! Verder oefenen met het terug- en doortellen op de getallenlijn; bv. 36-6= en 36+4=. Daarnaast hebben we voor de herfstvakantie een begin gemaakt met de tafels. De komende weken gaan de leerlingen hun eerste tafels opzeggen. Wilt u thuis oefenen met uw zoon of dochter? We oefenen momenteel de tafel van 2 en 10 op school.

Met taal en spelling werken we over het thema vakantie. Iedere maandag leren we nieuwe themawoorden. Tijdens die les lezen we ook het 'ankerverhaal'. In dat verhaal zijn de nieuwe woorden verwerkt en al lezend ontdekken we de betekenis van die nieuwe woorden. Deze week hebben we de woorden opeens en geleidelijk geleerd. Verder zijn o.a. de woorden muzikaal, eindeloos en heimwee aangeboden. 's Middags gaan we aan de slag met deze nieuwe woorden. We maken dan oefeningen, zodat we kunnen laten zien of we de nieuwe woorden hebben begrepen en kunnen toepassen.

Het thema 'ridders en jonkvrouwen' hebben we nog niet afgerond. We zijn nog druk bezig met het bouwen van kastelen, het ontwerpen van wapenschilden en het knutselen van jonkvrouwhoeden en ridderhelmen. Een leuk en spannend thema! Ook een thema waar we veel van leren. Want we houden ons niet alleen bezig met ridders en jonkvrouwen, maar ook met de huizen waarin zij woonden, het eten wat zij aten enz.

Het is gezellig in groep 4! Soms iets te gezellig. Het is soms nog best moeilijk om op je beurt te wachten. En je vinger opsteken is soms ook best lastig. De komende tijd werken we daaraan. Met elkaar proberen we daarop te letten. Wij zorgen ervoor dat iedereen zijn verhaal kan doen. Dat iedereen rustig zijn werk kan doen en dat de meester en de juf niet gestoord worden tijdens hun uitleg.

Wilt u de komende tijd oefenen met de tafels van 2 en 10? Denkt u ook aan het huiswerk voor klokkijken en Hoor het Woord? Op school horen we de verhalen over de koningen van Israël. Over de ontrouw van Israëls koningen, maar ook over de trouw van Israëls God! Over David en de grote Zoon van David; Jezus de Christus.

Groeten van groep 4!
 
Onze kernwaarden

Waakzaamheid

'Waak ervoor dat je niet in verleiding komt en blijf afhankelijk van God. Laat je niet meetrekken in verkeerde plannen van een ander. Bid niet alleen voor jezelf, maar bid ook voor de ander.'

Bekijk ook de andere kernwaarden.