Groep 4

Geplaatst op 11-2-2020

Graag willen we u weer even bijpraten over het reilen en zeilen in groep 4. We hebben zojuist weer afscheid genomen van juffrouw Suijker. Zij is twee weken bij ons in de klas geweest. Het was een gezellige tijd waarin we veel geleerd hebben over de schilder Rembrandt van Rijn. De komende tijd gaan we nog aan de slag met de fotograaf.

Met rekenen zijn we nog druk met de getallenlijnsommen. U weet wel die lastige sommen als 32-6=… of 45+8=… Eerst aanvullen of terugtellen tot het tiental en dan de losse eenheden erbij of eraf. We oefenen hard en gelukkig gaat het iedere les beter! Met rekenen zijn we ook aan het oefenen met de tafels van 3 en 4. Blijft u ook thuis oefenen? Download een app of oefen op internet om de tafels goed te automatiseren.

We hebben ook een drukke periode achter de rug waarin we veel toetsen hebben gemaakt. Cito rekenen, spelling en begrijpend lezen hebben we afgerond. De komende tijd zullen de AVI- en DMT-toetsen worden afgenomen. Niets om zenuwachtig voor te zijn! We zijn gewoon benieuwd naar het (lees)niveau van de leerlingen.

Nog een paar weekjes en dan is het voorjaarsvakantie. Al lijkt het buiten wel herfst! Gelukkig kunnen we meestal buitenspelen, want dat vinden we erg leuk. Misschien wel het leukste 'vak' op school. Lekker voetballen of knikkeren, tikkertje of pakkertje! We vermaken ons prima met elkaar.

Iets wat nieuw is, is onze vulpen. Sinds enkele weken schrijven we met zo'n mooie pen. Soms wat lastig, maar ook heel leuk. Je moet alleen oppassen voor verschrijvingen en foutjes; uitgummen kan niet meer…

's Morgens luisteren we naar de geschiedenissen uit het Nieuwe Testament. We horen van de genezingswonderen, de gelijkenissen en de zaligsprekingen. Deze week denken we na over bidden. 'Heere, leer ons bidden', vroegen de discipelen aan hun Meester. De Heere Jezus leerde hen het 'Onze Vader'. Het volmaakte gebed. Bidden is spreken tot God en spreken met God. Is dat moeilijk? Ja, dat wel. Gelukkig wil de Heere Jezus Zelf het ons leren. 

Groeten van groep 4

Onze kernwaarden

Positief denken

'Alle hulp van God verwachten. Geef elkaar complimenten en zeg goede dingen over de ander.'

Bekijk onze andere kernwaarden