Groep 4A

Geplaatst op 7 december 2020

Bijbelse geschiedenis: Advent. Hij komt! De komende weken leven we toe naar het kerstfeest. Het feest waarop we stilstaan bij de komst van de Heere Jezus Christus in het vlees. Die om ons mensen en om onze zaligheid mens is geworden. Deze week leren we het tweede vers van de lofzang van Simeon. Volgende week, de week voor de vakantie, wordt geen nieuwe Psalm aangeboden.

Rekenen: de tafels van 1,2,5 en 10 zijn inmiddels door bijna alle kinderen opgezegd. De komende weken gaan we aan de slag met de tafel van 3! Wilt u thuis blijven oefenen en herhalen? Nieuw bij rekenen zijn de getallenlijnsommen. Bijvoorbeeld 26+7=… Eerst springen we op de getallenlijn vooruit naar het eerste tiental (30), dat is een sprong van 4. Maar we moesten niet een sprong van 4 maken, maar van 7. We moeten dus nog 3 stapjes verder springen en komen dan uit op 33! Best lastig, maar met veel oefenen zal het vast gaan lukken!

Taal: met taal gaan we het de komende weken hebben over het thema 'kalender'. Vandaag hebben we het gehad over de verschillende levensfases. We hebben gesproken over onze baby-, peuter- en kleuterjaren. Daarnaast hebben we de woorden ouderwets en modern geleerd. Een draaitelefoon is echt iets van vroeger. Stel je voor; een telefoon waarmee je alleen maar kunt bellen! Modern is de smartphone! Appen, internetten, foto's en video's maken; (bijna) alles kan met zo'n modern apparaat.

Spelling: momenteel oefenen we met luisterwoorden die eindigen op -aai, -ooi en -oei. Verder leren we dat sommige woorden een -d aan het eind hebben die klinkt als een t. Daarnaast gaan we oefenen met weetwoorden die beginnen met het voorvoegsel be-, ge- en ver-.

Thema: Het kerstfeest is aanstaande, daarom werken we de komende tijd over kerst. We hebben een kerstboekje in ons laadje met daarin liederen, raadsels en kleurplaten. Daarnaast maken we onze klas mooi met allerlei versieringen.
We hopen op een goede adventstijd en wensen u alvast een gezegend kerstfeest toe!
Onze kernwaarden

Positief denken

'Alle hulp van God verwachten. Geef elkaar complimenten en zeg goede dingen over de ander.'

Bekijk onze andere kernwaarden