Groep 3B

Geplaatst op 28 oktober 2019

De 'b' van boom, blaadjes en van bruiloft.

Dag ouders en andere lezers,

Onze eerste vakantie in groep 3 zit er al weer op! En reken maar, die konden we allemaal best goed gebruiken. Want we werken zo hard in groep 3! Op dit moment hebben we al 16 letters geleerd en elke week komen er wel weer een paar bij! Net voor de vakantie hebben we het thema over de boom afgesloten. We leerden niet alleen letters en woordjes lezen, maar leerden ook over loof- en naaldbomen, jaarringen, vruchten en wat je al niet kan doen met een verrekijker.

Heel vaak werken we in ons werkboek, lezen we in ons rijtjesboek en leesboek. Trouwens, we hebben al twee keer heel veel bladzijdes met rijtjes mee naar huis genomen zodat we elke (school)dag thuis rijtjes kunnen lezen (5 min. per dag bijvoorbeeld)! Want hoe meer we oefenen, hoe leuker het lezen wordt! Maar we werken niet alleen in boeken, soms doen we ook leuke lees- en letterspelletjes. Bijvoorbeeld herfstblaadjes van de grond rapen met woorden met de 'b' en de 'd'. Want dat verschil vinden we nog best wel heel erg lastig hoor! En als we de woordjes dan goed opgeschreven hadden, gooiden we ze daarna weer in de lucht! Wat een vrolijk herfstig gezicht was dat! U kunt er via de foto's in het album van meegenieten

De 'b' is ook van bewegingsonderwijs, maar wij noemen het eigenlijk gym. Elke week met juf De Visser in de grote gymzaal. Daar doen we de leukste spellen en oefeningen! Met ballen, ballonnen en we probeerden de handstand!

Net voor de herfstvakantie hadden we de bruiloft van de juf, spannend! Maar alles is goed gekomen hoor! De juf zag er prachtig uit, daar werden we eigenlijk zelfs een beetje verlegen van... Het zingen in de kerk en tijdens de receptie was heel mooi en leuk. Ook hier kunt u wat foto's van bekijken in het album, niet alleen de juf en Mark, maar ook wij zagen er allemaal heel netjes uit!

Namens de juf en haar man nog heel erg bedankt voor het meeleven, de felicitaties, kaarten en cadeautjes! We hebben een heel fijne dag gehad samen!

Tot ziens weer in onze klas en ook op de contactavond 5 november!

Groeten, juf Van Belzen (ja, ja, dat is even wennen én ook al met de 'b'!) en alle kinderen uit groep 3B
Onze kernwaarden

Vertrouwen

'Vertrouwen in God en in mensen. Wees betrouwbaar, geef om de ander en vergeef elkaar.'

Bekijk ook onze andere kernwaarden