Groep 2

Geplaatst op 
Beste ouders,

De afgelopen periode hebben wij met elkaar gewerkt over ridders en kastelen. Hierover hebben wij veel met elkaar geleerd. Zo hebben wij gehoord over de kastelen van vroeger, de vormgeving, de donjon, het leven in een kasteel, de page en de schildknaap, de toernooien en hoe een aanval plaats vond. Hier hebben wij ook verschillende werkjes over gemaakt, die u vast en zeker thuis heeft bewonderd. Helaas konden wij met onze klas niet naar een 'echt' kasteel door het coronavirus. Wanneer u eens tijd heeft en de omstandigheden het bieden, zou dit een hele mooie toevoeging zijn voor ons thema! De foto's die in de klas zijn gemaakt, kan u terugvinden op de nieuwe app. Deze zal geregeld worden aangevuld.
 In de klas hebben wij ook veel nagedacht hoe wij met elkaar om gaan tijdens het buitenspelen. Voor dat wij naar buiten gaan bespreken we met elkaar wat je moet doen als je alleen bent of iemand alleen ziet staan. Daarnaast hebben we samen bedacht hoe je een probleem tijdens het buitenspelen kan oplossen. We hebben geleerd dat het heel belangrijk is om met elkaar te praten. Wanneer ze er niet uitkomen, mogen ze altijd naar de juf gaan. Hier hopen wij nog veel met elkaar mee te oefenen.

In de klas wij al heel veel nieuwe letters geleerd. Dit zijn de 'b, k, h, r, j, s, g, p'. Deze letters hopen wij in de klas met elkaar te herhalen. Veel kinderen kunnen deze letters ook al goed schrijven. Dat is heel erg mooi om te zien! We hopen dit jaar nog veel meer nieuwe letters erbij te leren.

Met de Bijbelverhalen hebben wij nagedacht over Elia en Elisa. We hoorden hoe de Heere verschillende wonderen in hun leven heeft gedaan. De tekst die we hebben geleerd stond hierin centraal: 'Gij zijt die God, die wonder doet'. Nu leven wij weer toe naar kerst. Hier zullen we de aankomende twee weken ook naar luisteren. Het grootste wonder heeft hierbij plaats gevonden dat Hij als een klein Kindje naar de aarde wilde komen, voor zondige mensen. We bidden of de Heere door Zijn Geest dit wonder ook in ons hart en dat van de kinderen wil geven.

Hartelijke Groeten van Lisa van Haaften


 
Onze kernwaarden

Vertrouwen

'Vertrouwen in God en in mensen. Wees betrouwbaar, geef om de ander en vergeef elkaar.'

Bekijk ook onze andere kernwaarden