Groep 8A

Geplaatst op 10-07-2018
 
Hallo lieve mensen,

Afgelopen maandag, 9 juli, hebben wij afscheid genomen van deze school.
We hebben met elkaar een super leuke avond gehad.
 
We werden ontvangen met koffie, fris en een koek. Daarna hield meester Kortleven een opening. Hij las uit Johannes 16: 28-33. Hij sprak met ons over moed. Dat de mensen in de Bijbel steeds lieten zien dat ze moedig waren, maar dat wij dat ook moeten zijn. Vooral als we volgend jaar naar de Driestar of het Groene Hart gaan. Daar zullen we moed moeten hebben om nee te zeggen tegen de verkeerde dingen. Daarna hebben we gebeden, gevolgd door het zingen van Psalm 56:5.
 
Toen was het de beurt aan Florianne. Zij mocht gaan vertellen hoe het stukje van groep 8A in elkaar zat.
We begonnen met hele leuke foto’s van de peuterspeelzaal. Heel schattig!!
Toen dit afgelopen was, gingen we verder met een quiz van groep 1 t/m 4. Voor de quiz moesten de directeur, een leerkracht en een ouder meedoen. Dat waren de volgende mensen: meester Kortleven, juf v/d Wilt en de moeder van Sophia Janse. Er werden heel wat fouten gemaakt! De vragen waren ook best wel lastig. Bijvoorbeeld: wie plaste er bij de kleuters op het schoolplein? Stijn K, Jesse, Florianne, Timar of Christian? Wie had kunnen denken dat dat Jesse was !  Toen alle vragen waren geweest, hadden we een filmpje van groep 5 en 6. Die was gemaakt door Christian Mohanu. Toen  hadden we het toneelstukje van groep 7 en 8, waarbij meester Krijgsman, juf Noordhoek, juf Heidekamp, meester Zijl en juf van der Wildt werden nagedaan.
Groep 8b deed ook nog een spel en een toneelstukje.
 
Toen werd het cadeau overhandigd door een aantal leerlingen. Het waren 8 stipboeken en een nieuwe plafondplaat. Ook hadden we nog een schilderij met vogeltjes erop. Daarvan hadden we op 1/3 onze namen geschreven. Die vlogen uit het hart. Daarna gingen we de verkorte versie van de schoolkamp video kijken. Die duurde ongeveer 20 minuten. In de pauze kregen we een lekker ijsje en de ouders kregen worstjes, kaas en wrapjes. Toen de pauze voorbij was ging de bel en liep iedereen weer terug naar zijn plek. De ouders en kinderen werden weer stil toen juf van der Wildt voorin ging staan om het Bijbelverhaal te vertellen over de verspieders. Het ging vooral over Kaleb die vergeleken werd met een hond. Zijn naam betekent in het Hebreeuws ook hond. Kaleb was heel trouw en kwam voor zijn Heere op toen dat nodig was.
Toen het verhaal van de juf klaar was gingen we verder met een lied van alle meesters en juffen. Ze zongen het lied 'k Sla d’ogen naar 't gebergte heen. Ze zongen het 4 stemmig en het was prachtig.
 
Toen hadden we een muzikale bijdrage van 5 meiden uit groep 8a. Ze zongen en speelden het lied ‘Ik zal er zijn’. Daarna kregen we van dhr. Hubregtse een dagboek en een bijbel plus een foto en het afscheidsboekje van de juf. We sloten de avond af met het zingen van ‘Wat de toekomst brengen moge’.
 
Een laatste handdruk aan de leerkrachten en directeur. Toen was de avond alweer voorbij…
 
Greetz
Frederieke en Florianne