Groep 8

Geplaatst op 03-09-2018

Beste lezers,
 
Inmiddels zijn we weer van start gegaan in onze nieuwe groep. De één had veel zin om weer te beginnen, terwijl er ook een paar bij waren die liever nog even vakantie vierden!
Maar aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook de vakantie.
 
De eerste dagen zijn toch altijd enorm wennen. Welke regels zijn er? Hoeveel huiswerk krijgen we in groep 8? Hoe zien de nieuwe boeken en schriften eruit? Zijn de juffen heel streng? En de grote vraag: is er nog steeds een chill-hoek in de klas? Yes….. hij staat er nog. De hoek is gelijk al goed ingewijd. Na schooltijd blijven er steeds heel wat kinderen hangen om gezellig te kletsen. Het gevaar is wel dat het steeds later wordt, want afgelopen maandag was het 16.30 uur toen de laatsten naar huis gingen. Voortaan maar iets eerder naar huis.
 
In de eerste week hebben we een escaperoom in de klas gedaan. We werden in vier groepen verdeeld en om de beurt werden we opgesloten in de klas. In de klas stonden o.a. koffers met cijfersloten. We moesten allereerst een sudoku oplossen. Met de code die daaruit kwam, konden we een koffertje openmaken met een nieuwe opdracht. Ook daar kwam weer een code uit en zo ging het door. Totdat we bij de laatste koffer uitkwamen. Daarin zat de sleutel van de klas verstopt en voor iedereen een zakje chips. Als we een opdracht te moeilijk vonden, konden we de juf oproepen door een Walkie Talkie. Elke tip die we kregen, zorgde wel voor 3 minuten straftijd. Er moest dus goed overlegd worden wat het slimst was.
We kregen totaal een uur om te ontsnappen. De eerste groep stond precies buiten na 60 minuten. Helaas kwamen er wel wat strafminuten bij, waardoor ze totaal 69 minuten hadden. Het laatste groepje was het snelst. Zij stonden in 49 minuten buiten. Knap gedaan!
 
Voor komende tijd staan er heel wat excursies op het programma:

  • Rondvaart langs de Boskoopse kwekerijen
  • VOMOL les: Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer
  • Bezoek aan het gemeentehuis van Waddinxveen voor een debat met de burgemeester/raadslid/griffier
  • Excursie naar politiek Den Haag, waaronder de Tweede Kamer
We hebben het dus lekker druk de eerste twee maanden.

Waar we komende tijd ook veel aan gaan doen is het groepsgevoel. Helaas zijn de meiden een beetje allergisch voor de jongens en andersom. Dat is natuurlijk niet heel erg gezellig, dus daar moeten we mee aan de slag. De eerste opdracht die we kregen was om duo’s te maken van een jongen en een meisje en samen een eindspel voor de gymles te bedenken. De duo’s maken op zich was al heel erg lastig, hopelijk gaat de uitvoering van de opdracht wel iets beter. 
 
Groep 8 is anders dan de andere groepen. Een aantal bijzonderheden:
  • Agenda’s (met daarin ook de leerresultaten)
  • Schoolkeuzeadviezen
  • Cito-eindtoets
  • Schoolkamp
  • Afscheidsavond
Dit is voor veel ouders nieuw. Op de informatieavond wordt hier meer over verteld. Het is fijn als de ouders hierbij aanwezig zijn.
 
Tot zover de gebeurtenissen in groep 8!