Groep 8

Geplaatst op 15-10-2018

 

Beste lezers,

Hieronder kunt u lezen wat we in groep 8 allemaal meemaken.

Kinderboekenweek – geschreven door Lydia en Hanna

Wij mochten als enige groep de voorleestoeter luiden. We vonden het erg leuk om op de bel te drukken. Als de voorleestoeter ging, moesten alle leerkrachten voorlezen. Ons voorleesboek heet: De majesteit van het BelangRijk. Het was een leuk boek. Ook de leesbingo was erg leuk. Eerst lazen we nog niet zoveel, maar toen we zagen hoeveel snoep er was als beloning, gingen we wel lezen.

Gemeenteraadsvergadering – geschreven door Lieke en Anne-Roos

Op donderdag 11 oktober zijn we naar het gemeentehuis van Waddinxveen geweest. Daar gingen we debatteren over waar het nieuwe afvalbrengstation moet komen. Daar gaat de echte gemeenteraad ook over debatteren. We vonden het heel leuk, alleen was het wel jammer dat we niet zo lang in debat konden. Burgemeester Nieuwenhuis was er ook en er was ook een griffier. Meester Kortleven was er ook als wethouder. Er staat ook een bericht in het Hart van Holland over het bezoek aan het gemeentehuis. Iedereen heeft goed meegedaan.

Tweede Kamer en Madurodam – geschreven door Tim en Willem

Dinsdag gaan we naar de Tweede Kamer en Madurodam. We moeten om 8 uur op school zijn en dan gaan we naar Madurodam. Daar gaan we partijen maken en dan gaan we debatteren wat er in de stad Democracity komt. Daarna gaan we opdrachten doen in het park. Nadat we dat gedaan hebben, gaan we een bammetje eten. Als we dat gedaan hebben, gaan we naar de Tweede Kamer. Ook gaan we dan handtekeningen verzamelen. Veel jongens willen ook Kuzu (DENK) en Wilders (PVV) zien. (Op het moment dat dit online staat, hebben we de excursie al gehad)

Verhouding meiden en jongens – geschreven door Sanne en Lenneke

In het vorige websitestukje heeft u gelezen over dat de meiden een beetje allergisch zijn voor de jongens en andersom. Doordat onze juf er wat aan gedaan heeft, zijn de meiden een stuk minder allergisch voor de jongens en andersom. Dat komt ook door het klassenfeest. Dit heeft meer respect in de groep gebracht, dit maakt het een stuk gezelliger in de klas! We zijn nog niet helemaal van onze allergie af, maar het gaat de goede kant op.

Vakantie – geschreven door Raphaël en Tom

De kinderen van groep 8 kijken erg uit naar de herfstvakantie. Ze hebben er allemaal veel zin in volgens mij. Dan zijn ze eindelijk een beetje verlost van taal, rekenen, spelling enzovoorts. Maar als de vakantie weer voorbij is, moeten we weer heel hard aan het werk.

En vakantie hebben we inderdaad echt nodig. We hebben afgelopen periode zo hard moeten werken! Het ging allemaal niet vanzelf. We hebben hard gewerkt aan de sfeer, veel nieuwe dingen geleerd bij vakken als rekenen en taal. Maar vooral ook bij de lessen over de politiek. Wat hebben we daar enorm van genoten. Na de vakantie gaan we weer vol nieuwe energie aan de slag!

Fijne vakantie alvast! 

Groeten van groep 8