Groep 8

Geplaatst op 06-05-2019

Hallo allemaal,
 
De laatste periode is nu echt aangebroken. Vanaf de start van groep 8 tot en met de meivakantie hebben we ons heel goed voorbereid op de Cito Eindtoets. Elke week moesten we reken- en taalfeitjes leren, hebben we allerlei taaloefeningen van de website Juf Melis gedaan, zwoegden we op Cito Oefentoetsen en sloten we af met de echte Cito Eindtoets. Het was een drukke periode, waar nu een eind aan gekomen is. Hoewel…. ook niet helemaal. Druk hebben we het nog steeds, maar nu vooral met andere dingen.
 
Eerst nog even terug naar de Cito Eindtoets. De toets was verdeeld over 3 dagen. Dag 1 en 2 waren gevuld met Rekenen en Taal, dag 3 met Wereldoriëntatie.
De klas stond in een andere opstelling: tussen elke twee rijtjes tafels, stonden kasten opgesteld. Zo werden we niet te erg afgeleid door de anderen. De meesten waren goed voorbereid door lekker op tijd naar bed te gaan. Snoeprollen waren veelvuldig aanwezig, want tussen de toetsen mocht er steeds even gesnoept worden. Daar werd gretig gebruik van gemaakt:).
De toetsen waren best pittig. Vooral de onderdelen van Rekenen vonden we lastig, Taal was iets beter te doen. Bij Wereldoriëntatie vonden we Natuur & Techniek goed te doen. Bij Geschiedenis en Aardrijkskunde ging het vooral om kennis die we de afgelopen jaren hadden opgedaan, maar waarvan we helaas al best veel weer waren vergeten. Bij Natuur & Techniek ging het meer om toepassen, wat veel van ons dus iets makkelijker vonden.  
Na 3 ochtenden met toetsen, toetsen en nog eens toetsen, hebben we het ons op donderdagmiddag gemakkelijk gemaakt. Lekker een ijsje gegeten en daarna de hele middag in het Gouwebos gezeten/gespeeld.
 
Komende tijd gaan we weer andere dingen doen. Allereerst moeten we allemaal een spreekbeurt houden. Deze keer gewoon in het Nederlands, maar het blijft spannend. Bijna iedereen heeft zijn onderwerp al gekozen, sommigen hebben hun spreekbeurt al helemaal klaar. Deze week hebben we de eerste spreekbeurten en op 7 juni de laatsten.
Daarnaast hebben we komende tijd ook de lessen van Wonderlijk Gemaakt. Heel wat onderwerpen staan op de planning, zowel mooie onderwerpen, als moeilijke. Hopelijk kunnen we er goed met elkaar over praten.
 
Verder gaan we ons richten op de voorbereidingen voor kamp en de afscheidsavond. Iedereen moet een hoed maken voor de traditionele hoedenshow, dus daar wordt al hard over nagedacht. Wie zou er gaan winnen?  We hebben nog geen idee. We mogen namelijk niet tegen elkaar vertellen hoe onze hoed eruit gaat zien. Het is leuker om het nog even een verrassing te laten zijn.
Gelukkig hebben we bijna weer vakantie, dan hebben we genoeg tijd om een enorm gave hoed te maken!
 
Groetjes van groep 8