Groep 8

Geplaatst op 26-11-2018

Beste allemaal,
 
Vorige week zijn wij met elkaar naar de Driestar geweest, om naar een open lesmiddag te gaan. Alle groepen 8 in de regio waren uitgenodigd en wij dus ook. Best spannend om naar de middelbare school te gaan. De zenuwen waren hier en daar wel merkbaar.

Om 12.45 uur kwamen we aan en kregen we te horen naar welk gebouw wij moesten: gebouw Gamma. Om 13.00 uur begonnen we de middag met een opening en daarna werd ons iets uitgelegd over hoe het er aan toegaat op de Driestar. Hoe weet je waar een lokaal is? Waar dient een mentor voor?  Ook kwamen twee meiden die al op de Driestar zitten, vertellen over hun ervaringen.

Na de opening hadden we 3x een half uur les. Wij kregen eerst een les Duits. Dit was erg leuk. We moesten een woordenpuzzel maken, waarbij we op zoek gingen naar woorden die in het Duits en het Nederlands hetzelfde waren. Alleen de uitspraak was een beetje anders, daar moesten we ook mee oefenen. Zelfs de moeder van Henry en de juf moesten laten horen dat ze een beetje Duits konden praten! ‘Maar de juf is heel verlegen’, zei iemand. ‘Ja en ze heeft ook hoogtevrees!’. Geen idee waarom dat laatste belangrijk is bij het zeggen van Duitse woordjes, maar toch heel lief dat ze het de juf een beetje makkelijker wilden maken.

Na Duits gingen we door naar Biologie. Hier mochten we kleine diertjes onder een microscoop bekijken. Er waren drie verschillende dieren, waaronder een watervlo. Met het blote oog kon je het niet zo duidelijk zien, maar onder de microscoop zag je alles heel duidelijk. Het natekenen vanaf de microscoop was zo makkelijk nog niet. Daarna gingen we nog de organen van een mens bekijken en benoemen. Wat nieuw voor ons was, was dat er een groene galblaas in de lever zit.

Na Biologie gingen we door naar Aardrijkskunde. Bij deze les hebben we gepraat over de bevolkingsdichtheid van steden. Hoe komt het dat er in bepaalde gebieden heel veel mensen leven en in andere gebieden bijna niemand? Dat konden we goed benoemen.

Na de derde les gingen we weer terug naar de aula. We kregen nog een lekkere wrap mee, waarna we nog een afsluitend praatje kregen. Al met al een fijne middag, waarbij we al een beetje van het Driestar-leven geproefd hebben.
 
Komende tijd gaan we met onze groep een weerbaarheidstraining volgen. Er komt een speciale meester allerlei oefeningen in de gymzaal met ons doen. Deze oefeningen moeten ervoor zorgen dat we beter leren samenwerken, nee leren zeggen en op een goede manier leren communiceren.
Dit is iets wat in onze groep nog niet zo goed gaat.  We houden jullie op de hoogte van onze vorderingen.
 
Groeten van groep 8