Groep 8

Geplaatst op 18-03-2019

Beste lezers,
 
Wij willen jullie over een aantal onderwerpen iets vertellen:
 
Cito Eindtoets – geschreven door Elsbeth en Lenneke
Op 16,17 en 18 april zijn de Cito eindtoetsen aan de orde. Zowel voor kinderen en ouders spannend natuurlijk. Na de eindtoets weten we zeker welk niveau uw kind gaat doen. Wij hebben een informatieboekje meegekregen waar u/jij samen of alleen kan oefenen. Meer weten? In het informatieboekje staat wat, waar, wanneer en hoe.
 
Rekenniveaus – geschreven door Lydia en Tim
Na de Cito toetsen is rekenen wat anders geworden, want we zijn nu verdeeld in 3 groepen: groen, rood en oranje plus een weektakenboek. Soms is het ook moeilijk om zelfstandig te werken, maar we raken er steeds meer aan gewend. Hieronder ziet u hoe het een beetje gaat.
Groen: je gaat in een best snel tempo door de stof heen en ook leer je dingen die rood en oranje niet leren, bijvoorbeeld de staartdeling.
Rood: je hebt de basisstof, net wat moeilijker dan oranje. Soms lijken de lessen hetzelfde, maar dan is de les net wat moeilijker.
Oranje: je gaat wat langzamer door de stof heen, zodat je alle tijd hebt om de lessen goed te maken.
 
Handvaardigheid en tekenen – geschreven door Raphaël en Anne-Roos
De knikkerbanen hebben we afgemaakt. Daarna moesten we een dierentekening maken. We mochten vooraf in een tekenboek een dier uitkiezen die we stap voor stap mochten natekenen. Dit is best wel goed gelukt. Nu gaan we iets in miniatuur maken. Wat dit precies wordt, moeten we nog bespreken.
 
Engelse spreekbeurt – geschreven door Daan en Sanne
Afgelopen tijd hadden we een spreekbeurt in het Engels gehouden. Het onderwerp mochten we zelf kiezen, maar het moest wel in het Engels zijn. Het was veel werk. Je moest goed oefenen om een goed cijfer te halen. We hadden allemaal een goed cijfer. Het was erg interessant en erg leerzaam. We hebben er veel van geleerd, het waren leerzame onderwerpen.
 
Powerpoint – geschreven door Harm en Jorieke
In groep 7 hadden we AaBeeCee. Dat betekent met computers leren werken. Nu maken we een powerpoint, omdat we geen AaBeeCee meer kunnen doen op de nieuwe laptops. Er zijn hele leuke onderwerpen gekozen! Het moet over de geschiedenis van iets gaan, bijvoorbeeld de geschiedenis van Europa of Anne Frank. Het zijn allemaal leerzame onderwerpen. Het is voor het eerst dat wij een PowerPoint gaan maken op school. Het is handig, want op het voortgezet onderwijs moet je vaak een presentatie houden. We gaan nu leren hoe dat moet!
 
Gymles – geschreven door Lars, Tom en Reinout
We hebben pas een freerunning les gehad en een tennis les bij gym. Het was super leuk. Eerst hadden we freerunning en we hadden een mat, een trampoline  en ringen. We moesten met de ringen op de trampoline springen en een achteruitsalto maken en dat was heel leuk. Daarna als we dat konden, hadden we een trampoline achter de mat en daar kon je een achteruitsalto zonder ringen doen en ook een vooruit salto over een opgerolde mat. En de week daarna  hadden we een tennisles  en daar konden we tennissen en dat was ook heel erg leuk. We moesten eerst opwarmen. We gingen eerst overspelen en daarna gingen we wedstrijdjes doen.󠄃

Groetjes van groep 8