Groep 5

geplaatst op 4 december 2017

Beste ouders,
Hierbij weer een update vanuit groep 5.

Advent
De adventsperiode is aangebroken. Vanaf volgende week zal dit ook in de Bijbelverhalen naar voren komen. Deze week zingen we daar al een beetje van in de psalm die we leren. We zingen over de genade van God en het heil dat Hij ons wil schenken. Bidt u mee dat dit ook in de harten van de kinderen is gegeven? Dan vieren we straks echt Kerstfeest.

Verstoppertje
Het hoogtepunt in de afgelopen weken was voor veel kinderen het verstoppertje spelen in de school. We kijken met elkaar terug op een heel gezellige avond. Leuk om veel kinderen op een heel andere manier te zien dan normaal in de klas. Sommige kinderen waren totaal niet bang in het donker, terwijl andere kinderen het best wel een beetje griezelig vonden (logisch!). Op het plein was het ook erg gezellig met de vuurkorven, marshmallows, chocolademelk en chips. Alle ouders die hierbij hebben geholpen wil ik vanaf deze plaats hartelijk bedanken! U kunt nog even nagenieten door de foto’s te bekijken.

Zendingsgeld
Elke week halen we zendingsgeld op. Als u klikt op het plaatje hiernaast, kunt u de lijst zien. Sommige kinderen nemen trouw iedere week geld mee. Wat fijn dat u daarmee de kinderen leert om te delen van hun rijkdom. Helaas vergeet ongeveer de helft van de kinderen (of meer) het zendingsgeld. Zou u hier op willen letten? Het hoeft niet veel geld te zijn, want dat is niet het belangrijkste doel. Elke eerste maandag van de maand halen we ook adoptiegeld op.  

Tafels
We vorderen gestaag met het opzeggen van de tafels. Iedereen heeft de tafel van 7 gehaald! En bijna iedereen die van 8. De tafel van 9 is door 4 kinderen gehaald.
Er zijn ook al een paar kinderen die alle tafels hebben gehaald en dus hun tafeldiploma zullen krijgen. Heel fijn dat dit gelukt is! Het zou mooi zijn als nog meer kinderen dat voor de kerstvakantie kunnen halen. Zou u uw kind hierbij willen helpen als dat nodig is?

Foto’s
We hebben nog een aantal leuke foto’s van de afgelopen tijd. Hier ziet u foto’s van een gastles die wij kregen van Duo Passionate. Ook hebben we nog een aantal foto’s van de verjaardag van de juf. Zoals u ziet, genieten we heel erg!

Van onze journalisten Marline en Emma W.
We hebben de laatste dagen veel leuke dingen gedaan!
Zoals een woord bouwen in de lucht.
Er kwam ook een kunstenaar in de klas.
We hebben een kunstwerk gemaakt met de kunstenaar. (foto’s)
Dat vonden we heel leuk!
En we hebben een brief bij taal voor juf Bezemer gemaakt.

Hartelijke groet,
Groep 5 en juf Bezemer