Groep 5/6


Geplaatst op 25-06-2018


Beste lezers,

Vreemd hoor, dit is alweer het allerlaatste websitestukje van het schooljaar. Wat is het jaar voorbij gevlogen en wat is er veel gebeurd. Veel van onze belevenissen heeft u kunnen lezen in de websitestukjes: projectweek, kinderboekenweek, excursies enz. Ook heeft u kunnen lezen over welke thema’s we les kregen.

Niet alles wat we meegemaakt hebben kunt u teruglezen in de websitestukjes. De gesprekken onderling, de grapjes, de manier van ruzie oplossen, het samenwerken en de gesprekken rondom het Bijbelverhaal heeft u niet kunnen teruglezen in de stukjes op de website. Toch is juist dat wat deze groep, groep 5/6 maakt. We waren dit jaar een gezellige, hardwerkende groep met oog voor de ander. Er waren heus ruzies en we irriteerde elkaar soms mateloos  maar altijd wisten we het op te lossen.

Nu is het jaar bijna ten einde en gaat er volgend jaar een heleboel veranderen.
Maar daarover later meer,  eerst vertellen we over wat er afgelopen periode gebeurd is. 
Nog en Susanne,  de journalisten van groep 5/6 zullen u daarover bijpraten.
 
Aardrijkskunde/geschiedenis
 
Groep 5
Het thema van geschiedenis is bij groep 5: het klooster. Van de jaren 500 t/m 1000. Ze leren wat er allemaal in het klooster gebeurt en wat de monniken de hele dag doen. In groep 5 lijkt niemand  het monniken leven leuk want je moet 4 uur opstaan, je mag niet trouwen en je moet 6 keer per dag naar de kerk.
 
Groep 6
Het thema van aardrijkskunde is bij groep 6: Kun jij weg zonder weg? Ze moesten bijvoorbeeld met een schaalstokje meten hoe ver het van Amsterdam naar Rotterdam met de auto is of met de fiets of trein. Ook moesten we oplossingen bedenken om minder file te krijgen.
Het thema van geschiedenis bij groep 6 is: Floris v en het binnenhof. Met geschiedenis hebben we het over Floris de vijfde. We hebben het over zijn leven en gebeurtenissen. En ook over zijn ruzie met de graaf.
 
Schoolreisje 
 Wij zijn  22 juni op schoolreisje naar Apenheul in  Apeldoorn   geweest.
Apen heul had een hele plattegrond met daarop een legenda. Daarop konden we zien dat we op drie plekken niet mochten eten. Ook konden we zien dat er verschillende horeca gelegenheden waren en dat er speeltuinen waren. Super leuk!   Boaz ,Jens, Xander ,Tom en Noa hebben een aapje op hun gehad.  Noa alleen pootjes, jammer dat die niet verder liep.  De anderen groepjes hadden geen aapje op zich gehad dat vonden ze erg jammer. 
 
High Tea
 Aankomende woensdag hebben wij een High Tea met de klas. Er worden heel veel lekkere dingen meegenomen. Cupcakes, kletskoek, Engelse koek, gevuld eitjes, wafels en lekkere monchoutaart. Zo gaat iedereen wat anders maken en hebben we woensdag een heerlijke High Tea.
 
Het afscheid van juf Kaashoek:
Op 22 juni  was de laatste keer dat we juf Kaashoek hadden. Dit is erg jammer ze vertelde ons altijd mooie zendingsverhalen en deed met ons spelletjes.   
 
Afscheid                                                                                                                                
Over 3 weken hebben we zomervakantie. Dan moeten we afscheid nemen. Want na de vakantie komen we niet meer bij elkaar. Dat vinden we allemaal heel erg jammer. Groep 5 gaat bij de andere groep 5 en groep 6 wordt gesplitst in groep  7a en groep 7b. We vinden het jammer dat we uit elkaar gaan. Maar het komt zeker weten  goed hoor !!  Het is de eerste paar weekjes wennen maar daarna hebben we het vast naar ons zin. Op de dag van het afscheid gaan we leuke dingen  met elkaar doen in plaats van werken. Zo gaan we de laatste vrijdag er een gezellige dag van maken!

U leest het al, volgend jaar een hoop veranderingen, spannende veranderingen ook. In de klas hadden we veel vragen over de splitsing en samenvoeging van de groepen. Hoe zou het volgend jaar gaan? Blijven we elkaar zien, blijven we vriendjes? Inmiddels is het nieuws een beetje gezakt en hebben we  vertrouwen in volgend jaar.
 
Nadat we het nieuws gehoord hadden zongen we met elkaar ‘Wat de toekomst brengen moge’. Zo willen we ook het allerlaatste website stukje afsluiten.  Wij weten niet wat er gaat gebeuren maar we mogen onze toekomst in Gods handen leggen.  Als wij elkaar in de zomervakantie een tijdje niet zien, als we volgend jaar naar andere klassen gaan maar wat de toekomst brengen moge mij geleidt des Heeren hand!
 
Een hele fijne zomervakantie,
 
Juf de Visser en groep 5/6