Groep 5/6


Geplaatst op 4 december 2017

In groep 5/6 is weer van alles gebeurd.
Elke week hadden we wel iets bijzonders. Onze journalisten Emily en Nynke willen u daar graag van alles over vertellen.
  • 15 November ging onze klas samen met groep 5 ‘s avonds om half 7 verstoppertje in de school doen. Iedereen mocht twee keer drinken. Je kon kiezen warme chocolademelk of limonade.  Ook waren er drie marshmallows die je kon roosteren boven de vuurkorf.
  • Tweemensen van Duo passionate kwamen bij ons op school.  Ze vertelden veel over muziek daar hebben we veel van geleerd. Ze hadden een vleugel en een kistorgel ook hadden ze veel verschillende soorten fluiten bij zich. We vonden het erg leuk.
  • Twee weken lang hadden we kinderboekenweek. Bij de kinderboekenweek hadden we het boek: ‘dieven in de buurt.’  Bij dit boek moesten we een tekening maken. Het boek was best spannend.
  • Bij de kinderboekenweek hebben we ook een leesfeest gehad. Iedereen mocht die dag zijn pyjama, kussen, dekens, knuffels en zijn lievelingsboek meenemen. Het was echt een feest om zo te lezen. In de klas waren allemaal knusse hoekjes gebouwd en iedereen zat gezellig bij elkaar.
Maar wat doen we verder in groep 5/6? Ook daar willen de journalisten graag wat over vertellen.
  • De bijbelverhalen gingen de afgelopen weken over Jacob. Nu zijn we bezig met de verhalen van Jozef.
  • Bij rekenen doet groep 6 veel met noord, oost, zuid en west. Ook werkt groep 6 veel met het rijtje kl, hl, dal, l, cl en ml.  We kennen een handig ezelsbruggetje om het rijtje te onthouden: Kan het dametje met de centimeter meten. Groep 5 rekent nu veel met sommen in stapjes bijvoorbeeld:79-56=eerst 79-6=73 en dan 73-50=23.
  • Iedere maandagmiddag gaan we 23 minuten lezen. Iedereen mag zijn eigen plekje uitkiezen en daarna gaan we helemaal stil lezen.
  • Iedere dinsdag gaan we duolezen. Dat is weer iets heel anders.  De juf heeft groepjes gemaakt van twee leerlingen. Deze leerlingen hebben samen een boek gekozen. Om de beurt lezen ze een stukje, de ander moet meelezen om te kijken of er geen foutjes gemaakt worden.
  • Met handvaardigheid maken we van wattenstaafjes een woord. Dit woord mag je zelf bedenken. Je kunt kiezen of je een toren van letters wilt bouwen of dat je de letters schots en scheef plakt.
  • Groep 5 moest bij spelling zinnen maken met het woord blauw. De zinnen moesten fantasiezinnen zijn. Jens had de zin ‘De jongen had een blauwe tong’. Toen zei iemand dat  dit geen fantasie was. Van een blauwe lolly kun je namelijk echt een blauwe tong krijgen. Dit moesten we natuurlijk onderzoeken. De juf is naar de snoepwinkel gegaan en heeft daar blauwe spinnen gekocht. En inderdaad, iedereen kreeg daar een blauwe tong van.
U leest het wel, ook tijdens de gewone vakken gebeurt er van alles in groep 5/6. 

Hartelijke groet,
Groep 5/6