Groep 1B


Geplaatst op 20 maart 2018
 
Beste allemaal,

Het is weer tijd voor een berichtje !
Wat zijn we druk geweest de afgelopen weken. De meesters en juffen van de Driestar hebben weer twee hele leuke gymlessen voor ons georganiseerd. Eerst een bij ons op school. De gymzaal was omgetoverd in een spannend parcours waarin we gestolen parels moesten opvissen en in veiligheid moesten brengen. Wat was iedereen enthousiast en wat werden er veel parels terug gebracht in het paleis. Daarna zijn we nog een keer met de bus naar Gouda geweest en hebben we op de Driestar als apen, leeuwen, en allerlei andere dieren ons vermaakt. We werden flink uitgedaagd om o.a. te  klimmen, te springen en te slingeren. Wat hebben we weer genoten.

Ja , en in de klas is er ook heel veel gebeurd. Inmiddels hebben we afscheid genomen van juf Rijfers en is juf Van der Starre op maandag en donderdag om de week onze juf. We zijn er al weer aardig aan gewend.
En we willen u nu wel vertellen wat ons nieuwe thema is. Het thema van het project op school "Belangrijke personen" is bij ons ingevuld met: Koning Willem Alexander.
En... inmiddels kennen we hem wel een beetje. Wie hij is, met wie hij getrouwd is, hoe zijn dochters heten, wat voor werk hij doet, waar hij woont en werkt, wie hem helpen  enz. enz.
In onze klas hangt een beetje de sfeer van koningsdag. Veel rood, wit en blauw. En...Oranje.....we weten inmiddels ook waarom deze kleur zo belangrijk is.
Soms zijn we zelf even koning of koningin. Wanneer we onze kroon op hebben, op onze zelf gebouwde troon zitten of......in villa Eikenhorst wonen.
Bent u al nieuwsgierig geworden?
Dan nodigen we u hartelijk uit om op de kijkavond ook even bij ons langs te komen.

Vanuit de Bijbel horen we ook verhalen over een koning, dé Koning.
Hij werd Jeruzalem ingehaald als een Koning. Maar de  discipelen en de mensen in Jeruzalem begrepen niet dat de Heere Jezus geen aardse koning zou worden. Wat gebeurde er daarna veel wat ze toen nog niet begrepen. Dat de Heere Jezus wilde lijden en sterven om ons van de zonden en de straf te kunnen bevrijden.
Wat een ernstige verhalen, maar ook zo vol troost. Het allerbelangrijkste is dat déze Koning , onze Koning wordt, die we liefhebben en dienen.

Hartelijke groeten van groep 1b en de jufs.