Groep 1/2

Geplaatst op 17 oktober 2018
 

Hallo allemaal, 

Hier weer een berichtje uit groep 1 / 2. Wat hebben we hard gewerkt afgelopen weken. Het thema Elmer hebben we afgerond. We hebben gewerkt met de kleuren, vormen, verschillende materialen en hebben zelf kleuren gemengd. Wat een verrassing om te ontdekken dat je bijvoorbeeld oranje kunt maken door geel en rood te mengen. De vrienden van Elmer wonen in de dierentuin. Er moest een nieuwe dierentuin gebouwd worden van blokken. Wat een uitdaging om ervoor te zorgen dat de hokken groot genoeg zijn, de bezoekers de dieren goed kunnen zien en dat er een pad loopt door de dierentuin om te kunnen wandelen. Zo zijn we aan het rekenen, bouwen en spelen tegelijk.  

Misschien heeft u wel gehoord dat we soms naar een lokaal met het digibord gaan. Zo ontdekten we wat een olifant allemaal kan met zijn slurf en hebben we gezien hoe snel een eekhoorn kan klimmen. 

Wist u ook al dat wij de volgende letters geleerd hebben: b, e, o ? We mochten de letters tekenen, kleien, met scheerschuim schrijven en zelfs uitbeelden met ons lichaam. We hebben ook heel veel woordjes bedacht waarin deze letters klinken. Wat leuk om te merken dat u goed met ons meedenkt. De letterkoffers komen iedere keer weer goed gevuld mee naar school. Fijn!  

Als u de deze week de klas binnenkomt, ziet u het schilderij al hangen. Een groot schilderij met foto’s van ons samen met een vriendje of vriendinnetje. Het kan u vast niet ontgaan zijn dat het thema van de Kinderboekenweek ‘vriendschap’ is. Het boek: ‘voor mijn allerbeste vriend’ van Willemijn de Weerd staat hierbij centraal. In onze klas is de thematafel veranderd in het bos van eekhoorn Edje en zijn vriendje eekhoorn Edo. Aan deze verteltafel kunnen de kinderen het verhaal naspelen en vertellen. Wat een mooi om te zien hoe de kinderen met wat hulp van de juf verschillende stukjes uit het verhaal na vertellen. 

Tijdens de Bijbelverhalen horen we over het thema: Kiest dan wie gij dienen zult. We horen de geschiedenis van de profeet Elia en het volk Israël op de Karmel. Vanmorgen mochten we de volgende tekst opzeggen en leren: Heden zo gij Zijn stem hoort, verhardt uw hart niet. Bidt u met ons mee of wij Hem al jong mogen kennen?  

Nog even en dan is het alweer herfstvakantie. We wensen u allemaal een fijne vakantie toe! 

Hartelijke groet, 

Juf Noorland en juf Brak