Groep 1B


Geplaatst op 4 december 2017
 
Beste allemaal,
 
Wat gaat de tijd toch hard! Zo spelen we lekker zonder jas buiten op het plein en zo is het tijd voor onze winterjas! De eerste hagelstenen zijn alweer gevallen, wat een prachtig gezicht, toen heel het gras wit geworden was! Gelukkig is het binnen lekker warm. En binnen spelen vinden we ook héérlijk. De treinhoek, de bouwhoek, de huishoek, het blijft allemaal even leuk.

Afgelopen weken hebben we over de herfst gewerkt. Wat een prachtige bladeren hebben we verzameld! Die kleuren, we waren er stil van. Dat er zulke mooie bladeren bestaan! We hebben er zelfs werkjes mee gemaakt: een leeuwenkop van bladeren, een bladerenketting. En natuurlijk hadden we een mooie herfsttafel in de klas, vol met bladeren, kastanjes, eikels en nog veel meer. Dat is nu allemaal weg. We gaan ruimte maken voor de winter!

Deze week werken we nog over pannenkoeken. Donderdag gaan we echt pannenkoeken bakken in de klas! We hebben er zin in; het bord waar we van gaan eten is al gemaakt. Vanaf volgende week gaan we over de winter en het kerstfeest werken. Want ja, dat schiet ook alweer op. Het is al advent! We gaan Bijbelverhalen horen over de geboorte van de Heere Jezus. En we gaan ook nog een kerstkaart maken voor de mensen die vlakbij de school wonen. Juf Rijfers is ook nog jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden. Een hele drukte dus nog.

Gelukkig zijn de waterpokken weer over in de klas. Wat zijn er veel kinderen ziek geweest! Fijn dat iedereen weer opgeknapt is en dat nu bijna elke dag álle stoeltjes in de klas weer bezet zijn.

Nog twee weken en dan lekker vakantie. Heerlijk uitrusten van school, want dat is best vermoeiend! Fijne kerstdagen allemaal en we hopen tot volgend jaar!

Hartelijke groeten van groep 1b en de jufs.