Groep 1/2

Geplaatst op 28-01-2019
 

Beste ouders,

Hier weer een berichtje uit groep 1/2,

Na de kerstvakantie zijn de kinderen weer lekker uitgerust en vol enthousiasme gestart. We hebben met elkaar stil gestaan bij het thema ‘zintuigen’. Wat mooi om te ontdekken hoe onze zintuigen werken en hoe wonderlijk we gemaakt zijn door onze Schepper. Vanuit dit thema willen we starten met ons nieuwe thema: ‘de huisarts’. Veel kinderen hebben wel eens last van hun oren, keel of een verkoudheid. Voor iedereen herkenbaar. Sommigen zijn hiervoor wel bij een huisarts geweest. Maar wat doet een huisarts allemaal?
We hopen dat in dit thema te gaan ontdekken en meer te leren over ziek zijn, een bezoek aan de dokter, spulletjes uit de dokterstas en over de apotheek. We willen de kinderen hierbij stimuleren te bedenken wat ze willen ontdekken en leren.
Als u aankomende weken wat last hebt van uw keel, loop gerust even de doktershoek binnen of haalt u een drankje bij de apothekershoek. Natuurlijk moet er ook genoteerd worden wat er aan de hand is en moet in een boek ‘genoteerd’ worden wie er aan de beurt is. De telefoon, het opschrijfboek en een potlood liggen al klaar….

Deze week en volgende week hopen juf Kuiper en juf Rademaker bij ons stage te lopen. Ze zitten allebei in het tweede leerjaar van de Pabo. Ze geven deze weken verschillende lessen in onze groep.

Tijdens de Bijbelvertellingen mogen we luisteren naar de wonderen die de Heere Jezus op aarde gedaan heeft. Hoe de wind en de golven Hem gehoorzaamden, de zieken genezen werden. Hij sterker is dan de dood. Wat is Hij machtig! We hebben ook gehoord in deze vertellingen dat Hij alleen de zonde uit ons hart kan wegnemen. Hij is de Zoon die door de Vader beloofd is zoals het ook klinkt in het lied wat we deze week mogen zingen en leren in de klas. Bidt u met ons mee of Hij ook in onze harten wil wonen?

Hartelijke groeten van de kinderen en jufs uit groep 1/2