Groep 1/2

Geplaatst op 6 mei 2019
 

Beste ouders,

Hier weer een berichtje uit groep 1/2,

Misschien heeft u afgelopen weken wel gehoord over Tom, het Engelstalige vriendje van Bas. (prentenboek 'ik ben bas')
Tom woont in Engeland, samen met zijn papa, mama, zusje Suzy, broertje John, opa en oma.
En de hond en de poes natuurlijk! Tom is een heel gewoon jongetje. Maar… Tom spreekt Engels!
Afgelopen weken heeft Tom zijn huis laten zien. Het heeft een heleboel kamers. Maar hoe worden die kamers eigenlijk genoemd in het Engels? Wij weten het! We hebben hier afgelopen weken over gepraat, gezongen en nieuwe Engelse woorden geleerd. Ook hebben we voor Tom huizen gebouwd met veel verdiepingen. Wat werd er hard gewerkt in de bouwhoek.

Na veel keer oefenen van liedjes, knippen en plakken voor een mooie muts was het op woensdag 24 april zover!  We vierden de verjaardag van de koning op school. We zongen samen bij de vlag, maakten een mooie lijstje om een foto en luisterden naar een verhaal over 2 kinderen die hun fiets mochten versieren voor koningsdag. Na een heerlijke traktatie was het dan zover. In een lange optocht liepen we door de buurt en zwaaiden naar buren, ouders en andere belangstellenden. Wat was het een fijn feest!

Na een vakantie waarin we konden uitrusten, zijn we deze week weer gestart.  We werken deze weken over moeder- en vaderdag. U begrijpt dat het natuurlijk nog een verrassing is wat wij maken. Kijkt u aankomende weken vooral niet te veel rond in de klas ..........
We hebben deze week gepraat over mama. We hebben besproken dat het heel fijn is dat we een mama mogen hebben die voor ons zorgt. We hebben opgenoemd wat onze mama's allemaal doen en dit is een lange lijst geworden. 

Afgelopen weken hebben we geluisterd naar de Bijbelverhalen over het lijden en sterven van de Heere Jezus. We mochten ook horen dat Hij is opgestaan en leeft!  We gaan nu luisteren hoe de apostelen deze Blijde Boodschap aan andere mensen mogen vertellen en steeds meer mensen in de Heere Jezus geloven. Ook vandaag klinkt deze Boodschap en gaat God door met Zijn Werk. We bidden, door genade, ook in onze klas.
 
Hartelijke groeten van de kinderen en jufs uit groep 1/2