Groep 1/2

Dit is alweer het laatste nieuws van dit schooljaar van onze groep.

En we hebben heel veel te vertellen …..

Wat hebben we genoten van ons laatste thema : kastelen, ridders en jonkvrouwen. We hebben veel geleerd over het leven in het kasteel in de tijd van de ridders. We hadden een echt kasteel in de klas waarin we konden spelen, met een ophaalbrug die echt omhoog en omlaag kon. De ridders hebben een eigen schild en zwaard gemaakt en de jonkvrouwen een mooie ketting en een hoge jonkvrouwhoed. We maakten in de bouwhoek mooie kastelen waarna we met onze ridderuitrusting of in onze jonkvrouwkleding op de foto gingen. En als afsluiting hopen we in de laatste schoolweek nog naar een echt kasteel te gaan. Fijn dat er ook nu weer ouders willen rijden, wan anders gaat zo'n feestje echt niet door!

Maar er waren nog veel meer leuke dingen.
We zijn op schoolreis geweest naar het Plaswijckpark  en hebben ons daar vermaakt in de speeltuin, de verkeerstuin, het treintje, de draaimolen en het huis op de berg.
We hebben met zijn allen patat gegeten op school en we hebben gesmikkeld  van de traktatie van groep 8, een heerlijk ijsje van ijssalon Jansen.

Nu is alles in onze klas weer heerlijk schoon, dankzij de ouders die hebben schoongemaakt op school en speelgoed, schorten en huishoekspullen mee naar huis hebben genomen. Het is altijd een hele klus, maar wel weer heel fijn als het gedaan is.

In de laatste week gaan we ook nog een morgen wennen in onze nieuwe groep. We zien er naar uit om naar groep 2 of groep 3 te gaan, maar het is ook best wel een beetje spannend. Daarom is het fijn om voor de vakantie alvast kennis te maken met onze nieuwe juf(s) en te kijken in het lokaal waar we volgend jaar komen.
We nemen deze week ook afscheid van Jonathan. Hij gaat na de vakantie naar de Beversluisschool in Gouda. We hopen dat je je gauw thuis zult voelen en dat je een fijne tijd zult hebben op je nieuwe school, Jonathan.

En dan ….heerlijk vakantie.
We willen de ouders hartelijk danken voor alle fijne contacten en we wensen u/jullie allemaal een hele fijne vakantie toe.
 
Hartelijke groeten van de jufs en kinderen van groep 1/2