Groep 1/2

Geplaatst op 28 november 2018
 

Hier is weer nieuws vanuit groep 1/2.

Wat hebben we de afgelopen periode enthousiast gewerkt rond het thema"de boswachter".
We hebben geleerd wat het werk van een boswachter is. Zorgen dat alles goed gaat in het bos met de dieren, de planten en de bomen. We hadden in de klas een boswachtershut van waaruit we als echte boswachters ons werk konden doen: zieke dieren verzorgen, met onze zelfgemaakte of echte verrekijkers rond speuren naar bijzondere vogels, bomen merken die gekapt of juist niet gekapt moesten worden, bomen zagen enz. 
We maakten een prachtig herfstbos met een boom vol herfstbladeren, paddenstoelen, vogels en konijnen. Ook namen van huis allerlei spullen en boeken mee die te maken had met het thema. Leuk dat het thema blijkbaar zo leefde.
Deze week gaan we het thema  afsluiten. De juf had een mail gestuurd naar de boswachter in het Bentwoud om te vragen of hij ons daar iets wilde laten zien van zijn werk. We kregen deze week een brief van hem dat hij het jammer genoeg te druk had om met onze klas op stap te gaan. Bij de brief had hij ook een routebeschrijving van het kabouterpad en allerlei opdrachten gestuurd, zodat we alsnog aan de slag konden in het Bentwoud.
Gelukkig dat er genoeg moeders waren om met ons mee te gaan en zo hebben we leuke morgen in het Bentwoud gehad en allemaal een boswachtersdiploma verdiend!! Trots gingen we met ons diploma en een tas vol mooie werkjes weer naar huis.

Na deze afsluitende week, gaan we de adventsweken in en leven we toe naar de kerstfeestviering in de kerk met alle kinderen van de school. Wat bijzonder dat we ook dit jaar weer met elkaar mogen nadenken over de Heere Jezus, Die als klein Kindje naar deze aarde wilde komen, voor zondige mensen. Laten we bidden en uitzien naar Zijn komst in de harten van de kinderen en van ons allemaal.

Na het kerstfeest een paar weken heerlijk vakantie. 
We wensen iedereen gezegende kerstdagen, een goede jaarwisseling, een fijne vakantie toe en we hopen elkaar in het nieuwe jaar weer te zien!

Met hartelijke groeten van de kinderen en de jufs van groep 1/2