Groep 1

Geplaatst op 17 oktober 2018


Hallo allemaal!
 
Hier weer een berichtje uit groep 1. Inmiddels zijn we al helemaal gewend in de klas en weten we al heel goed hoe alles gaat en hoort. Elke keer leren we weer nieuwe dingen. Ons thema de afgelopen weken was ‘Door dik en dun’, naar aanleiding van het boek van de kinderboekenmaand ‘Voor mijn allerbeste vriend’, van Willemijn de Weerd.

We leerden over vriendschap. Wat kun je doen voor de ander? Wie is je vriend/vriendin? Wat zeg je als je iemand aardig vindt? Hoe kun je goed ‘samen spelen, samen delen’? In onze klas hangt een mooie plaat waarop foto’s staan van alle kinderen uit de klas, met een vriendje of vriendinnetje. Komt u ernaar kijken? En wat zo gezellig is: we spelen met veel kindjes samen, zodat niemand zich alleen voelt!

We spelen graag, maar kunnen ook al heel goed werken. We rijgen kralen, maken mooie tekeningen op het krijtbord, proberen zo netjes mogelijk een kleurplaat in te kleuren en we kunnen zelfs al knippen en lijmen!  

Ook leren we deze periode over het seizoen ‘de herfst’. Wat is het mooi dat we buiten de natuur zien veranderen. Prachtige herfstkleuren, glimmende kastanjes, de geur van het bos, het geluid van de ritselende blaadjes, de wind die tegen ons aanwaait, de regen die ons nat maakt, het leuke eekhoorntje wat van tak naar tak springt en zijn nootjes verstopt… Gods schepping is wonderlijk en prachtig, elk seizoen weer!
We krijgen elke dag van God om Hem te zoeken, vinden, dienen en liefhebben, zoals we ook leerden in het vers ‘Elke dag aan ons gegeven, is een zegen van U, Heer!’. En: ‘Heden, zo gij Zijn stem hoort, verhardt uw hart niet (Ps. 95: 7b en 8a). Wat is het nodig om dicht bij de Heere te leven en op Hem te vertrouwen, zoals we ook deze weken horen uit de Bijbelverhalen over Elia en Elisa. Daar bidden we om en zingen we van.

En dan is het alweer bijna vakantie. Daar zijn we wel aan toe, want elke dag op school is wel heel druk voor ons. We hopen dat we na de vakantie weer allemaal fris en uitgerust terug mogen komen in de klas. Niet lang na de vakantie zullen er 5 nieuwe kinderen bij komen in onze klas. Daar hebben we al zin in!

Tot snel weer!

Hartelijke groetjes van alle kinderen uit groep 1 en de jufs
 
Geplaatst op 15-10-2018