Groep 1

Geplaatst op 28 januari 2019

Nieuws uit groep 1
 
Hallo allemaal,

Hier weer een berichtje uit groep 1! U heeft vast wel gezien dat we de afgelopen tijd gewerkt hebben over het kerstfeest en de winter. Wat is het mooi om met elkaar stil te staan bij de komst van de Heere Jezus op aarde. Maar we leerden ook dat onze zonden de reden zijn van zijn komst en dat alleen Zijn offer ervoor zorgt dat we weer bij de Heere mogen horen en Zijn kind mogen zijn. Daar bidden we om en zingen we van. Dat mochten we ook met elkaar vieren tijdens het Kerstfeest in de kerk met alle kinderen van de school. Fijn dat u daar ook bij aanwezig was!

Ook hoorden we deze weken in de Bijbelverhalen van de grote wonderen die de Heere Jezus deed toen Hij op aarde was. Hij maakte zieken beter, maar genas bovenal hun hart! Hierin zagen we dat Hij echt Gods Zoon is en dat Hij alle macht heeft in hemel en op aarde, ook nu nog!

Inmiddels hebben we echt gemerkt dat het winter is geworden, met de prachtig witte sneeuw en soms zelfs schaatsplezier. We leerden over warm en koud, de Noord- en de Zuidpool, sporen in de sneeuw, de winterslaap van dieren, je warm aankleden met een dikke winterjas, een muts, wanten en een sjaal enz. Dat laatste doen we ook elke dag als we gaan buiten spelen. Steeds meer kinderen kunnen zichzelf al helemaal warm inpakken!

Woensdag 16 januari was het feest in de klas. We hebben gezellig de verjaardag van juf Bakker gevierd. We hebben een fijne dag gehad. Nadat de cadeautjes waren gegeven en uitgepakt ging de juf het klassikale cadeau zoeken. De kinderen riepen koud, koud, koud… en eindelijk werd het warm, warm… en heet……! Bedankt voor de mooie pannenkoekenpan waar veel kinderen geld voor in het potje hebben gedaan! Elke morgen eet de juf pannenkoeken, dus de pan wordt goed gebruikt. Elke dag pannenkoeken…..????? Dat vonden de kinderen wel heel lekker. Maar de juf vertelde dat ze een glutenvrij dieet moet houden, vandaar dat ze elke dag glutenvrije pannenkoeken eet. Die zijn toch iets lekkerder dan glutenvrij brood!
Daarna hebben we net als anders geluisterd naar het Bijbelverhaal. En toen gingen we een ketting van snoep en chips maken. Met drinken erbij werd het echt smullen. Toen we de ketting op hadden, gingen we even naar de speeltuin. Het was droog, maar wel koud. Na een poosje waren we weer terug in de warme klas en genoten we van een feestkoek met limonade en een snoepje. Daarna gingen we spelletjes doen en nog voorlezen. Zo’n feestmorgen vliegt altijd weer voorbij! Blij gingen de kinderen met hun zakje chips en kaartje weer naar huis!
Hartelijk bedankt voor alle cadeaus!

Nog een paar weken en dan krijgen de kinderen van groep 1 hun rapport mee. In april is er een contactmoment om over het rapport en de verder ontwikkeling van uw kind te spreken. Wilt u eerder al iets vragen, dan kan dat altijd na schooltijd om 15.30 uur als de kinderen opgehaald zijn.

Wat gezellig dat er ook papa’s en mama’s kwamen kijken in onze klas. We hopen dat u gezien heeft hoe het allemaal gaat in onze klas en hoeveel de kinderen elke dag weer leren en doen. Inmiddels zijn er begin januari weer 3 nieuwe meisjes in de klas gekomen: Maureen Verheij, Moïse Qualm en Sophie Verschoor. En begin februari hopen Louise Boogaard, Thijs Harskamp en Zipporah van der Toorn ook te starten in groep 1. Welkom!

Vanaf deze week starten we met een nieuw thema: ‘My House’. Ja, u leest het goed! We werken over Tom uit Engeland en leren dan in het bijzonder over het huis van Tom (en van onszelf). We leren over hoe verschillend je kunt wonen, welke ruimtes er zijn in een huis en wat je daar doet enz. En dat doen we zoveel mogelijk in het Engels. De kans is groot dat u binnenkort thuis Engelse woordjes of misschien zelfs zinnetjes hoort! Wie weet praat u wel in het Engels terug?:)

Heeft u al gemerkt dat wij ook steeds beter kunnen samenspelen met elkaar? Dit leren we elke week met SOVA, waarin Piet en Anna, 2 handpoppen, ons leren om fijn te spelen. Zo leerden we de afgelopen tijd hoe je je kunt voelen (blij, bang, boos, verdrietig) en hoe je gezicht er dan uit ziet. We leerden wat je moet doen als je allebei hetzelfde wilt en er maar één van is. Ook leerden we hoe je de beurt kunt krijgen als je iets wilt vertellen (aankijken, duidelijk praten) of als je met iets wilt spelen. En wat je moet doen als je boos wordt, omdat iets niet gaat zoals je wilt....! Anna en Piet lieten ons zien dat schreeuwen of huilen niet helpt, maar dat je het beste kunt luisteren naar wat de ander zegt en dan uitleggen waarom je iets wilt of vindt, afspreekt dat je deelt, om de beurt doet, enz. We weten vaak al best goed hoe iets moet, maar in de praktijk valt dat nog niet altijd mee. Maar we oefenen ermee en leren het steeds beter!

De afgelopen tijd hebben we ook elke dag mogen horen en leren uit de Bijbel. Wat een bijzondere Bijbelteksten en verzen waren het, die we leerden! Ze vertelden ons over de komst en het werk van de Heere Jezus. Wat een wonder dat we achter Zijn bloed mogen schuilen en in Hem volkomen verlost mogen zijn, door het geloof wat de Heilige Geest in ons hart wil werken. Dat is de boodschap en de roep van het Evangelie, die elke dag mag klinken op onze school. Bidt u met ons mee om de komst van Gods Koninkrijk, in onze harten én wereldwijd?!
 
Hartelijke groeten van alle kinderen uit groep 1 en de jufs