Groep 1

Geplaatst op 7 mei 2019

Nieuws uit groep 1

Hallo allemaal!

Hier weer een berichtje uit groep 1. Wat zijn we heerlijk uitgerust in de meivakantie. En nu zijn we weer gestart, met 5 nieuwe kindjes! Dus nu is de hele groep compleet. Wat gezellig en knap dat deze nieuwe kinderen ook al weer zo snel mee doen en weten hoe alles gaat! Welkom Mariska, Suus, Roselyn, Marit en Daan!

Inmiddels hebben we wel gemerkt dat het echt lente is geworden. Wat genieten we van het mooie weer. Dan gaan jassen en soms zelf sokken en schoenen uit, omdat het wel zomer lijkt! Ook hebben we veel geleerd over de seizoenen, jonge dieren, bolletjes en bloemen, 'van eitje tot vlinder' enz.

Maandag 15 april hebben we de verjaardag van Juf van der Starre gevierd. Wat is de juf verwend door alle kinderen! De kinderen hadden twee mooie cadeau's verstopt: een etagère en nog heerlijke doucheschuim. Verder werd ze nog veel meer verwend met allerlei leuke tekeningen en cadeautjes. Iedereen hartelijk bedankt voor de bijdrage!  We hebben heerlijk gespeeld, gezongen, geknutseld, een filmpje gekeken over vlinders en natuurlijk gesnoept:). Het was een gezellig feest.

We werken nu over feest, muziek, moeder- en vaderdag. Een vrolijk en feestelijk thema. En er wordt al hard geknutseld voor de vaders en de moeders. Dus, niet teveel spieken in de klas, dan blijft het een verrassing!

De komende tijd horen we de verhalen uit de Bijbel hoe de apostelen van de Heere Jezus uitgaan, om iedereen de Blijde Boodschap, het Evangelie, te vertellen. Wat leren we daar deze week een mooi lied bij: 'Roept uit aan alle stranden'. We hebben erover gepraat dat ook wij, op onze eigen plek, mogen vertellen aan iedereen dat Jezus leeft en dat Hij gekomen is voor zondige mensen en kinderen! Hij wil ons nog écht gelukkig maken, door ons een kind van Hem te maken! Daar zingen we van en bidden we om!

Hartelijke groeten uit groep 1