Groep 1

Geplaatst op 9-9-2019

Hallo allemaal!
 
Het nieuwe schooljaar is alweer begonnen! 'Welkom op school!' Daar werken we over in groep 1. Dat is fijn, want zo leren we gelijk hoe het er in de klas aan toe gaat. Elke dag zingen we liedjes, we leren hoe het gaat als we gaan spelen en werken, we ontdekken het plein en de speelmaterialen (al is dit voor sommige kinderen al best bekend doordat zij ook al op peutergroep 'De Bouwsteen' zaten). En we leren hoe het gaat als je met elkaar in de kring zit. Boven het bureau hangen hele mooie plaatjes, die ons eraan helpen denken hoe het moet.
 
Weet u dat we ook al heel goed in de kring kunnen zitten?! En het afscheid nemen van de moeders gaat ook elke dag al makkelijker. Wat is dat knap hè, van ons!
Maar we leren ook om met elkaar te spelen, vriendjes te maken, samen te delen en elkaar te helpen. Bij SOVA hoorden we over hoe het is om 'teleurgesteld' te zijn. En dat zijn we zelf ook wel eens, als een hoek vol zit of er spelmateriaal bezet is wat wij graag willen. Dat is echt niet leuk! Maar ook hier leren we mee omgaan. 
Er worden prachtige kralenkettingen geregen voor de moeders, hoge torens gebouwd (tot onze schouder) en letters en plaatjes gestempeld. We hebben zelfs al een keer met elkaar 'een werkje gemaakt', door een mooie kleurplaat te kleuren. Heel precies waren we bezig om het potlood goed vast te houden, verschillende kleuren te gebruiken en te proberen binnen de lijntjes te kleuren. Het belangrijkst is dat we goed ons best doen. En dat doen we!
Ook vinden we het heerlijk om te kleien. Pas zaten we s middags met bijna de hele klas (8 kinderenJ)  rond de kleitafel. Heerlijke pannenkoeken maakten we voor de juf. En mooie poppetjes van klei.
 
We luisteren ook heel eerbiedig naar de verhalen uit de Bijbel. We zijn begonnen bij Genesis 1, hoe de Heere God alles geschapen heeft. Wat zien we elke dag deze prachtige schepping om ons heen. En de Heere heeft ook ons gemaakt. We hoorden hoe de duivel Eva en Adam wilde laten zondigen en hoe dit gelukt is. Maar we leerden ook dat de Heere Jezus sterker is dan de duivel en ook ons hart weer nieuw kan maken. Op het bord achter het bureau van de juf ziet u op een plaat wat we elke week leren, een Bijbeltekst, psalm of lied. Dit kunt u ook (binnenkort) zien op de website, onder het kopje 'downloads', 'roosters'.
Wat een zegen dat dit Woord elke dag mag klinken. Bidt u met ons mee om een hart wat de Heere liefheeft en wil dienen?
 
Binnenkort, op D.V. 17 september, kunt u 's avonds op school in onze klas kijken en een praatje maken met de juffen. Ook hoort u dan precies hoe onze dag eruit ziet, wat we allemaal doen en hoe we dit doen. Komt u ook?
 
Over een poosje starten we ook met de gymlessen. Het zou fijn zijn als er dan van ons ook een setje gymschoenen klaarligt, voorzien van onze naam en in een tasje.
Soms hebben we wel eens 'een ongelukje'.  Als dat zo is bij ons, wilt u dan standaard een schoon setje in de tas doen? Op school heeft de juf verschoningskleding, maar soms is het qua maat niet helemaal goed en dat zit dan ook zo vervelend.
 
Zoals u waarschijnlijk al had gezien, hoopt Juf Konijn te starten op donderdag 19 september. D.V. donderdag 12 september hoopt juf Zeeuw een dag juf te zijn bij ons in groep 1.
U mag de juffen altijd wat vragen of iets vertellen, dat doen wij ook elke dag:).
We hopen op een fijn schooljaar met elkaar!
 
Hartelijke groeten,
 
Alle groep 1 kinderen en de juffen