PeuterspeelzaalInformatie                                      Beleid                                               AanmeldenNieuws
 
Geplaatst op 6 december 2017

 
Dag papa's en mama's,

Er zijn weer een paar weken voorbijgegaan en we zijn alweer volop aan het werk over ons nieuwe thema: Winter en Kerst.
Hebt u de kleurplaten en onze Kerststerren al gezien?  En de gezellige huisjes voor het raam?
We hebben inmiddels een paar keer geoefend met prikken met de prikpen, en het gaat al erg goed. We vinden het nog wel moeilijk en werken met het puntje van onze tong uit onze mond van inspanning!
Soms zijn we zo ijverig met werken, dat we er geen genoeg van krijgen en het liefst gelijk nog een werkje willen maken! 
Regelmatig moeten we even wachten op elkaar, omdat we in groepjes om de beurt werken. Wachten is soms best moeilijk, maar we oefenen samen!
Een aantal kinderen heeft afscheid van ons genomen. Dat zijn Marnil Karels, Maarten van Vuuren, Lina Littel, Deborah van der Starre en Mart Zekveld. Allemaal heel veel plezier in groep 1A!
Er zijn ook nieuwe kinderen bij gekomen: Corjanne Kaashoek, Mariska Flikweert, Ruben den Uijl, Maureen Verheij en Mo´se Qualm. Van harte welkom. We hopen dat jullie het goed naar je zin hebben bij ons op De Bouwsteen!

We zijn op De Bouwsteen bezig met de Kerstvertellingen. Het verhaal van de geboorte van de Heere Jezus is verteld, en over de herders. We hopen verder te gaan met het verhaal over de wijzen. We leren ook een aantal nieuwe liederen: "Alzo lief had God de wereld'.' In Bethlehems stal' en' Luid klokjes kling'. Op maandag hebben we ook het lied "Bewaar je oog voor wat je ziet' geoefend.
We houden van zingen, vooral met gebaren! Lang stilzitten in de kring vinden we nog wel moeilijk, dus tussendoor zingen we soms een lied of bewegen even lekker. 'Hoofd, schouders, knie en teen komt op alle mogelijke manieren voorbij: fluisterend, met ogen dicht, snel en langzaam...  

Iedereen een hartelijke groet van ons allemaal, en alvast gezegende feestdagen en een goed en gezond 2018 gewenst!
Groetjes van de bouwsteentjes en de jufs