PeuterspeelzaalInformatie                                      Beleid                                               AanmeldenNieuws
 
Geplaatst op 21 maart 2018

 
Dag papa's en mama's,

Op de peuterspeelzaal doen we extra ons best in de schoolprojectweken...! We zijn erg ijverig met het maken van de werkjes over ons thema: koning David! U hebt vast alle schaapjes bij ons in de wei zien staan, en de harpen zien hangen. Want als David voor de schapen zorgde, maakte hij ook graag muziek voor de HEERE, en maakte psalmen die wij nu nog kunnen zingen samen. Die staan in de Bijbel en in ons Psalmboekje. Ook zijn we bezig om prachtige kronen te maken, want een koning heeft ook een kroon nodig! We streven er naar om alle peuters alle drie de projectwerkjes te laten maken, maar het is mogelijk dat door vakantie of ziekte uw peuter toch een werkje gemist heeft. 
We hebben in onze klas ook een Paleishoek, want een koning woont, samen met zijn familie en veel andere mensen, in een echt kasteel. We hebben ook een troon om op te zitten, en een koningsmantel met kroon om aan te doen en op te zetten. Op een zilveren schaal kunnen we allemaal lekker eten voor de koning klaarzetten... U begrijpt: het is een feest om in onze paleishoek te spelen!
Fijn om zo een Bijbels thema voor het voetlicht te kunnen halen en hier samen over na te denken en over te werken. Het verhaal over koning David (blauwe kinderbijbel van L. Zwoferink) hebben we samen gelezen, totdat David koning wordt. Verder hebben we ook de vertel-cd. geluisterd over het verhaal van koning David, en een apart peuterboekje over koning David gelezen (ook van L. Zwoferink). Peuters leren veel door herhaling en zo krijgen ze het verhaal op verschillende manieren aangeboden. 
Komt u ook bij ons kijken op de projectavond van school op woensdag 28 maart? Van harte welkom!
Fijn dat er ook thuis is geoefend met de peuters in zelfredzaamheid, we merken het op de groep! Meer peuters kunnen (deels) hun jas zelfstandig aan doen en naar het toilet gaan. Dat maakt dat we sneller met elkaar naar buiten kunnen en minder lang op elkaar hoeven te wachten. 
Voor de voorjaarsvakantie heeft Milan Kooij afscheid genomen op de maandaggroep en Hadassah Stolk is er inmiddels bij gekomen!
Milan, heel veel plezier in groep 1A! 
Hadassah. we hopen dat je het bij ons goed naar je zin zult hebben!
Groetjes van de jufs en de Bouwsteentjes