Groep 7A

Geplaatst op 6 mei 2019
 

Beste lezers,

We hebben net een weekje vakantie achter de rug. Welverdiend, want er is hard gewerkt de achterliggende weken. De intensieve dagen waarop de Entreetoets werd gemaakt, hebben veel energie gekost. Ook werd onze verkeerskennis een aantal weken geleden getoetst in het schriftelijk verkeersexamen. Gelukkig zijn we allemaal geslaagd. Uiteraard moeten wij dit geleerde ook daadwerkelijk in praktijk brengen. Daarom hopen wij op D.V. 16 mei met ons oranje hesje door heel Boskoop te fietsen en zullen wij goed in de gaten worden  gehouden door ouders die verdekt of juist heel zichtbaar staan opgesteld. Hopelijk slagen we hiervoor ook allemaal..! Oefent u de route met uw kind?

Naast rekenen, taal, spelling en leuke lessen van onze stagejuffen, zijn we ook sportief bezig geweest. We hebben een tennisles in de Plataan gehad en lekker buiten bij de Boskoopse tennisvereniging. Klik hier voor de foto's van deze zonnige middag.

Op maandag 15 april kwam mevrouw Bobeldijk in de klas om ons het één en ander te vertellen over Boskoop in de Tweede Wereldoorlog. Dit was erg interessant. We weten nu waar de gaarkeuken stond in Boskoop, waar er onderduikers zaten verstopt… Alle kinderen uit groep 7 werden uitgenodigd om op 4 mei een bloem te komen leggen  bij het Boskoopse oorlogsmonument, waar ook de naam van mevrouw Bobeldijks vader op staat vermeld. Fijn om te zien dat er zoveel kinderen aanwezig waren bij de Boskoopse dodenherdenking!

Hieronder volgen enkele stukjes van onze 'journalisten', waarin u kunt lezen dat wij ons wel vermaken op school…:

We gingen pas naar het gouwenbos, en mochten een ontwerp tekenen. We kregen een groot blad en mochten zelf kiezen of we met verf, potlood of stiften gingen werken. Daarna kwamen we bij elkaar en bespraken wat we hadden gemaakt. Er waren leuke ideeën, zei hij. Over een poosje is het ontwerp klaar en laat de meneer het in de klas zien. En volgend jaar is het  KLAAR en kunnen we spelen! Door Veerle en Sophie - Klik hier voor de foto's

Voor de handvaardigheid opdracht moesten we een toren maken bijvoorbeeld van ijslolly stokjes, wattenstaafjes, maar je mocht ook je eigen spullen mee nemen. Je moest een goede constructie bouwen zodat hij niet in kon storten. Je werd becijferd op: de mooiheid, veiligheid, stevigheid, samenwerking en de hoogte. Hij moest 50 cm of hoger. De hoogste toren was van Alisha hij was 1,25. Je kon er nog een park om heen maken als je wilt. Het was een hele leuke opdracht. Van Floor en Roos

Met de stagejuffen hebben we een proef gedaan, we moesten een ei zo inpakken dat hij niet kapot ging als hij van het kraaiennest viel.
Heel veel kinderen dachten: 'dat kan nooit! Ons ei gaat echt kapot!!'
Iedereen had in groepjes iets om het ei heen gebouwd zodat het ei heel bleef.
Iedereen liet het ei van het kraaiennest vallen en alle eieren zijn heel gebleven !
Van iedereen was de constructie dus stevig genoeg !!
HET WAS EEN HELE LEUKE LES!!!!!!!!!!!!

Door: Louise en Emily   

Met onze klas zijn wij bij een boerderij geweest in Aarlanderveen. Deze boer heeft ons onder andere verteld hoe de melkrobot werkt. Ook heeft hij een rondleiding gegeven op zijn boerderij. Na een leuke quiz mochten we nog op de boerderij spelen, met fietsen en skelters. Wat wij heel leuk vonden was dat er lammetjes waren... Kortom, wij hebben genoten van deze excursie. Van Willemieke en Anna - Klik hier voor de foto's 

 
Pasen ligt achter ons. Het herdenken van Jezus hemelvaart en de uitstorting van de Heilige Geest ligt nog voor ons. Bij de Heidelbergse Catechismus leren we ook de eerste berijming van de 12 artikelen aan. Daar zingen we met elkaar: 'k Geloof ook in de Heil'gen Geest, Dien w'eren. Die onze geest wil troosten, leiden, leren.' Laten we zó heen leven naar het Pinksterfeest!

Hartelijke groet,
alle kinderen uit groep 7, meester Krijgsman en Juf Konijn