Groep 7A

Geplaatst op 18 maart 2019
 

Beste lezers,
 
Een terugblik op de afgelopen weken:
 
Meester Krijgsman vierde de donderdag voor de voorjaarsvakantie zijn verjaardag! Het was een gezellige en ontspannen dag, die eigenlijk veel te snel voorbij ging. Hartelijk dank voor alle cadeaus!

’s Avonds zaten we ook op school. Toen kwam meneer Quist ons vertellen over hoe je ‘een kikker kookt…’ Het was een hele indrukwekkende avond, waarin we met elkaar nadachten wat media met je doet en wat de Bijbel erover zegt.
 
Naast rekenen, tekenen en zingen, leren wij tegenwoordig ook op school hoe we moeten koken. We volgden een kookworkshop waarin we allerlei dingen maakten: groentesoep, salade, soesjes en een smoothie. Dit alles aangevuld met wat andere lekkere dingen. Het was een middag hard werken, maar gelukkig was er ook tijd om het op te eten:) 
 
We zijn ook gestart met het voorlezen voor de kinderen van groep 1/2 en 2. Iedereen heeft een groepje leerlingen waar hij/zij één keer in de week aan voorleest. Heel leuk om te doen en voor beiden ook erg leerzaam!
 
Het schriftelijk verkeersexamen op 4 april komt al heel dicht in de buurt... In het afgelopen jaar zijn alle basislessen gegeven, zijn de borden en regels geleerd. De leerlingen maken nu regelmatig een proefexamen. Blijven herhalen en oefenen is gewenst. We hopen dat iedereen mag slagen op 4 april.
Over het praktisch verkeersexamen zult u per mail geïnformeerd worden.
 
De lijdensweken zijn aangebroken. Met de Bijbelvertellingen gaan we hier de komende weken bij stilstaan. Jezus leed niet alleen aan het kruis, maar Zijn hele leven was een lijdensweg. En waarom wilde Hij dat doen? ‘O liefde die om zondaars te bevrijden, zo zwaar wou lijden.’