Groep 7A

Geplaatst op 28 januari 2019
 

Beste lezers,

We gaan nog even terug in de tijd… De week voor de kerstvakantie hebben we de verjaardag van juf Konijn gevierd. Eerst hebben nog een poosje gewerkt en na de pauze moest de juf opdrachten doen om cadeautjes te verdienen! Wat is ze verwend! We speelden ook nog bingo en ’s middag maakten we met behulp van verschillende soorten pasta en een goudspray een mooi kerstlichtje. Ook deden we spelletjes, keken een stukje natuurfilm en maakten we een broodje hamburger van o.a cake en marsepein en daar smulden we uiteraard van. Het was een hele gezellige dag die is omgevlogen! Klik hier voor de foto’s.

De vakantie zal ongetwijfeld ook omgevlogen zijn en die ligt inmiddels alweer een poosje achter ons. We zijn weer volop aan het werk. Met taal en rekenen zijn we nu halverwege het boek en spelling bestaat meer en meer uit werkwoordspelling en dat valt nog niet altijd mee. Gelukkig wisselen we het af met leuke gymlessen, mooie geschiedenisverhalen en handvaardigheid/tekenen. We gaan nu een toren maken. Wie bouwt de hoogste?

Bij biologie verdiepen we ons in het menselijk lichaam. Welke organen hebben we en wat is de functie? Ons hart is de ‘motor’ van ons lichaam. Toen  we rustig luisterden naar de juf , klopte ons hart ongeveer 80 slagen per minuut, maar toen we flink gesprongen hadden, zaten sommige kinderen wel over de 200 slagen. Maar hoe ziet zo’n hart er eigenlijk uit? De foto’s spreken voor zich…

De kinderen zijn druk bezig met de actie voor Gambia. De laatste bestellingen worden opgenomen. Woensdag 30-1 moet de lijst ingeleverd worden. We zijn benieuwd voor hoeveel geld we spullen hebben verkocht!

Momenteel hebben we al een aantal cito-toetsen achter de rug en er volgen nog een aantal. Voor sommige kinderen best een spannende periode, maar ook hierin mogen we om de hulp van de Heere vragen. Want zonder Hem kunnen we niets doen, ook niet bij ons werk in de klas.