Groep 7

Geplaatst op 5 december 2017

Beste lezers,

Het eerste rapport is alweer mee naar huis! Een periode van hard werken ligt dan ook achter ons. Bij taal, rekenen en spelling moesten we hard werken om de opdrachten goed te maken en het plannen en leren van huiswerk kost (de meeste kinderen) ook veel energie.

Naast hard werken, hadden we ook gastlessen of andere boeiende lessen. Een aantal kinderen willen hier wat over vertellen:

Sanne vertelt: Heel groep 7 kreeg te horen dat ze naar een gastles van Duo Passionate mochten. Dat vonden we allemaal heel leuk. Het was ook erg boeiend en de meeste kinderen deden ook leuk mee. Het was een gastles met een vrouw: Magda en een meneer: Gerben. Ze konden goed uitleggen. Magda was van de fluiten en Gerben van de toetsinstrumenten. We hoorden in groepjes van 13 om de beurt Magda’s verhaal en het andere groepje Gerbens verhaal. We wisselden het af en we hebben veel geleerd. We hadden na afloop een quiz. Groep 7 wist bijzonder veel, dus daar waren we natuurlijk erg trots op. Kortom, het was erg boeiend en leuk!

Jorieke schrijft: Op maandag hebben we altijd biologie. We hadden een keer een les over het hart. Juf Konijn had echte lamsharten meegenomen. We hadden groepjes ingedeeld. De tafels moesten tegen elkaar. Toen kon het beginnen. Elk groepje kreeg een lamshart op tafel. En als je het eng vond, hoefde je niet te kijken. Je mocht het hart van binnen en van buiten bekijken. Als je het leuk vond, mocht je ook voelen. Het voelde heel glibberig en het rook ook niet zo lekker. Het was heel leerzaam. We hebben van alles geleerd zoals de linker – en rechterboezem, de linker – en de rechterkamer. Het was superleuk en boeiend. Klik hier voor de foto’s.

We hebben deze periode de toren afgerond. De torens zijn best hoog geworden. Ook zijn er veel extra’s bedacht, zoals cafés, ijskraampjes en ook een speeltuin. Ook waren er een paar vakantiehuisjes. Het was erg gezellig tijdens de handvaardigheidslessen, zegt Marina.

Tim vertelt: Op woensdag 8 november gingen we naar Oasen. Er was een jongens – en een meidengroep. De rondleiding was leuk. Je zag grote pompen en buizen. Er was ook een quiz. De winnaars kregen een badeend. De winnaars waren als volgt: Henry, Tom, Reinout, Marina en Lydia. Het was een leuke en leerzame excursie. Als vervolg op de excursie moesten we een waterfilter maken als huiswerk. We testten het met vies water waar kroos, koffieprut en chocomel inzat. Echt vies dus. In de finale zaten: Anneke, Henry en Reinout. De winnaar was Anneke. Het was echt een spannende waterfilterwedstrijd, waarvan u hier de foto's kunt bekijken.

Op dit moment hebben we weer een huiswerkopdracht. We hebben de opdracht gekregen om een interview af te nemen en hier een verslag van te schrijven. De uiterlijke inleverdatum is D.V. maandag 18 december.  We zijn erg benieuwd bij welke (bekende) personen het interview wordt afgenomen!

We zijn de adventsweken weer ingegaan. We zullen weer luisteren naar de bekende vertellingen rondom de geboorte van de Heere Jezus. Wat is het belangrijk om daar elk jaar weer bij stil te staan! Maria mocht Jezus haar Zaligmaker noemen. U/jij ook?