Groep 6
Geplaatst op 06-05-2019


Nieuws uit groep 6
 
De meivakantie is voorbij, we gaan naar het laatste kwart van het schooljaar in groep 6. Juf De Fluiter is nu in groep 7b en in groep 6 zijn juf Herweijer en juf Kroneman weer hard aan het werk. Met de kinderen uiteraard!
Voor de meivakantie hebben we ons werkstuk ingeleverd. Ik ga ze allemaal lezen, 'k heb ze al wel doorgebladerd en het ziet er mooi uit! Wat hebben veel kinderen heel goed werk geleverd! In de weken na de Hemelvaartsdagvakantie kun je het werkstuk gebruiken om er je spreekbeurt over te houden. De indeling hopen we deze week te maken, succes met de voorbereidingen!
 
Met geschiedenis zijn we terecht gekomen in de Middeleeuwen. We genieten van de verhalen over hoe het er aan toe ging in de Middeleeuwse stad, hoe de oude kerken gebouwd werden, we horen van ridders en Hanzesteden. En ja, repetities leren hoort daar ook bij.
Het is mooi dat er in Gouda zo'n prachtige oude kerk staat, de Sint Jan. We willen die Sint Jan graag zelf gaan bekijken en u kunt dan ook een dezer dagen een mail verwachten, om u op te geven voor deze excursie. Wat zou het fijn zijn, als er weer voldoende ouders zijn die voor ons kunnen rijden.
 
Aardrijkskunde brengt ons dit keer in het zuiden van ons land. We leren over Limburg en de oude kolenmijnen, de mergelgrotten, maar ook hoe leeg land gebruikt wordt voor nieuwe activiteiten. Voor topo hoeven wat minder plaatsen te leren dan anders, hopelijk gaat dat goed!

Op 26 april hebben we Koningsdag gevierd op school. Zingen bij de vlag, spelletjes op het plein en een gezellig programma in de klas met juf Kroneman. En niet te vergeten het broodje knakworst! Gelukkig was het droog en hadden we een fijne ochtend met elkaar. Er zullen ongetwijfeld nog wel foto's verschijnen op de we website!
 
Voor de Hemelvaartsdagvakantie moeten we helaas afscheid nemen van Thijmen Harkes, hij gaat verhuizen naar Ouderkerk. Thijmen gaat dan naar de Koningin Wilhelminaschool. We vinden het jammer dat Thijmen bij ons weggaat. We zullen je missen! Je bent al een ochtend wezen wennen op je nieuwe school, gelukkig is het daar ook heel leuk. We wensen je Gods zegen, Thijmen! De Heere is overal, Hij wil ook daar voor je zorgen! Een goede tijd toegewenst en wie weet, zien we je nog wel eens een keertje terug in Boskoop!
 
Met Bijbelse Geschiedenis zijn we nu in de tijd van de Handelingen. Rond Hemelvaartsdag en Pinksteren gaan we nog weer terug naar de vertellingen die bij die feestdagen horen. Nu mogen we horen over de zegen en de gevolgen van het werk van de Heere Jezus op Goede Vrijdag en Pasen: Zijn Koninkrijk komt! Het Evangelie wordt overal verteld. Ook in Boskoop. En waar Gods Woord klinkt, zal het niet leeg tot Hem terugkeren. Daarom zaaien we door! De oogst komt. Ook van de Eben Haëzerschool. Onverdiend, maar naar Gods belofte!