Groep 6
Geplaatst op 9-9-2019


Nieuws uit groep 6

Een nieuw schooljaar, een ander lokaal, andere juffen… Spannend allemaal!
We zijn met veel plezier aan het werk gegaan. Natuurlijk zijn we heel vaak aan het rekenen en met taal en spelling bezig. Voor rekenen is het weer wennen om echt onze hele weektaak af te krijgen. Dat is voor veel kinderen een hele klus!
Sommige dingen zijn ook weer een beetje weggezakt, zoals bijvoorbeeld de tafels. Wilt u daar thuis weer mee (gaan) oefenen?

We hebben in groep 6 duidelijk meer huiswerk dan in groep 5. Hoor het Woord leerden we vorig jaar ook al en dat gaat ook weer net als toen. Na de vertelling van Bijbelse Geschiedenis op dinsdag moeten we de vragen leren die daar bij horen, na de vertelling van woensdag en donderdag leren we weer de vragen die daarbij horen. Voor vrijdag leren we de hele les, want dan krijgen we de repetitie. Wilt u als het even kan vanaf dinsdag die vragen met uw kind oefenen? Als er een tekst bij staat, hoort die er ook bij. We oefenen de tekst ook dagelijks op school, net als het psalmvers.

Nieuw is het huiswerk voor Engels. Elke week leren we de volgende les uit Wordlist. Voorlopig leren we alleen nog de woorden met één ster, later in het jaar gaat dat veranderen. De kinderen moeten ze zonder fouten in het Engels kunnen schrijven, maar ze moeten ook de Nederlandse betekenis leren.
Nieuw is ook het huiswerk voor aardrijkskunde en voor geschiedenis. Ik probeer er voor te zorgen dat er nooit een grote repetitie voor beide vakken in één week gegeven wordt.

Een nieuw schooljaar, een nieuwe groep, een ander lokaal, andere juffen… toch wennen we al weer heel snel. Het is fijn om met elkaar hard te werken, te genieten van de goede sfeer in de klas, om samen te luisteren naar de Bijbel. Want bij al het nieuwe is er één ding hetzelfde gebleven: de trouw van onze onveranderlijke God, Die ook in dit schooljaar voor ons wil zorgen!