Groep 4

Geplaatst op 18-3-2019

Boerderij
De afgelopen tijd hebben wij gewerkt over de boerderij. Een interessant thema waar we veel over hebben geleerd. Een boer heeft een druk bestaan. Alhoewel; tegenwoordig heeft hij het minder druk dan vroeger. Er zijn nu zelfs robots die de koeien kunnen melken en voeren. Iedere koe heeft een halsband om. De koe loopt langs een computer en de computer bepaalt of de koe gemolken kan worden of hoeveel eten zij nodig heeft!
We hebben ook zelf boerderijdieren geknutseld. Vooral het varkentje viel goed in de smaak. Figuurlijk dan! Ze zijn inderdaad erg leuk geworden!
Daarnaast hebben we ook koeien gemaakt. Wat zijn er trouwens veel verschillende koeien; lakenvelder, blaarkop, rood bont en zwart bont. Bij ons hingen de zwartbonte koeien op de ramen.
 
Kunst
De komende tijd gaan we werken over kunst. Wat is kunst en wie maken kunst? Van Gogh is al behandeld. Binnenkort zullen Rembrandt, Mondriaan, Monet en anderen volgen! We hebben zelf ook al geschilderd. We kregen drie kleuren; rood, geel en blauw en konden daarmee alle kleuren maken die we in gedachten hadden! Rood + geel wordt oranje. Blauw + rood wordt paars. En geel + blauw wordt groen!
 
Spelling
Met spelling hebben we kennisgemaakt met Rakkers. Dat zijn kleine mannetjes met bijzondere namen. Bijvoorbeeld Abbe, Ebbe, Ibbe, Obbe en Ubbe… of Adde, Edde, Idde, Odde en Udde. Met deze rakkers kunnen allerlei woorden worden gemaakt;
 
                adde
                adder
                ladder
 
Rekenen
Denkt u nog aan het oefenen van de tafels? Een aantal leerlingen moet de tafels van 4 en 6 nog opzeggen! Heel wat kinderen hebben tafeldiploma 1 al gehaald. Na de paasvakantie gaan we hard oefenen met alle tafels, die we geleerd hebben (1,2,3,4,5,6 en 10), door elkaar te oefenen.
 
Dankdag
Rond dankdag hebben we gehoord dat Salomo mocht vragen wat hij maar zou willen… Wat zouden wij vragen? Een verlanglijst hadden we zo gemaakt. Wat is echter het belangrijkste? Salomo bad om wijsheid zodat hij onderscheid kon maken tussen recht en onrecht. Hij kreeg niet alleen wijsheid, maar werd ook een rijk en machtig koning. Een koning zoals voor en na hem niet geweest is!
 
Groeten, groep 4 de juf en meester.