Groep 4

Geplaatst op 26-11-2018

Alle kinderen uit groep 4 hebben iets verteld over zichzelf. Ze konden kiezen uit verschillende onderwerpen. Sommigen hebben iets over hun huisdier verteld. Anderen vertellen over hun hobby of sport. Suzanne vertelt iets over haar broer en zussen en een aantal kinderen vertelt iets over hun leukste vak op school. U kunt zo kennismaken met alle kinderen uit groep 4. Wij vonden het leuk om iets over onszelf te vertellen. We hopen dat u het leuk vindt om over ons te lezen!

Groeten van groep 4!

Huisdieren |Heb je een huisdier?
Joshua: Ik heb vissen als huisdier. Het zijn sluiervissen en opgegeten guppies. Gelukkig is één guppy blijven leven. Dat is de grootste.
Lieke: Ik heb ook vissen. Wij hebben ook guppies en hebben ook algeneters. We zijn begonnen met zeven guppies. Twee zijn doodgegaan. Toen hebben we een algeneter gekocht. Die ging ook dood. Daarna hebben we twee andere algeneters gekocht die nog wel leven. We hebben nu weer zeven vissen.
Laura: Wij hadden kippen, maar die kippen zijn weggelopen. Rick en ik moesten de kippen eten geven en de eieren rapen. Meestal legden ze iedere dag een ei. Nu zou ik een konijn, hamster of cavia een leuk huisdier vinden.
Gideon: Wij hebben een hond. De hond heet Saartje en is drie jaar oud. Boaz laat de hond ’s morgen uit, ik moet de hond ’s middags uitlaten en Daan laat de hond ’s avonds uit. Het is een klein bruin hondje. Ik vind het hondje erg lief.
Anne: We hebben een poes die Gompy heet. Het is een zwart met witte kat. We hebben ook een zwart konijn. Die heet Flappie.
Nina: Wij hebben twee honden. Een boxer en een bordeauxdog, dat zijn waakhonden. Ik kan er wel mee knuffelen en spelen. Dan gooi ik de bal weg en dan haalt de hond de bal. Het is dan wel lastig om de bal uit zijn bek te krijgen.
Naomi: Ik heb een konijn als huisdier. Het is een zwart met wit konijn en heet witje. Meestal eet hij konijnenvoer en soms krijgt hij een worteltje of sla.
 
Hobby | Wat is jouw hobby?
Caro-Lynn: Ik vind buitenspelen heel erg leuk. Ik speel dan meestal met mijn zussen. Ik ga dan vaak skeeleren.
Abigaïl: Ik gym erg graag. Ik zou graag op gym willen. Zwemmen vind ik ook erg leuk. Ik zit wel op zwemmen. Ik zwem dan baantjes.
Sarah: Ik vind zwemmen leuk. Meestal ga ik naar de Sniep. Ik ga dan met papa of mama naar het zwembad. Ik heb al zwemdiploma A en B. Misschien ga ik op reddingszwemmen.
Nora: Ik vind zwemmen erg leuk. Ik zit niet op zwemmen, maar ik ga wel best vaak zwemmen. Dan ga ik met papa en Lynn zwemmen in De Hoorn of De Sniep.
 
Sport | Doe je aan een sport?
Riëtte: Ik zit op turnen. Veel oefeningen kan ik al goed. Soms hebben we een wedstrijd. Tot nu toe heb ik aan drie wedstijden meegedaan. Turnen vind ik erg leuk.
Dani: Ik zit op Jiu Jitsu, dat is Japanse een vechtsport. Daar leer je jezelf verdedigen. Op maandag en woensdag train ik. Soms heb ik een wedstijd. Zaterdag had ik een wedstrijd.
Sem: Ik vind voetbal erg leuk. Ik zat op voetbal, maar nu niet meer. Toen speelde ik ook wedstrijden. Nu voetbal ik op straat met mijn broer en soms alleen.
Thijs: Ik vind voetbal leuk. Meestal voetbal ik in de buurt met Stijn en Jelle. We schieten dan op doel en pakken de bal van elkaar af.
Benjamin: Ik zit op voetbal. Op zaterdag voetbal ik tegen een ander team. Op dinsdag en donderdag gaan we trainen. We leren dan nieuwe dingen en spelen een partijtje tegen elkaar. Woensdagmiddag doen we spelletjes met elkaar.
Leon: Ik vind het leuk om te voetballen. Meestal voetbal ik bij het zwembad. Dan voetbal ik met Boaz.

Broers en zussen| Heb je broers of zussen?
Suzanne: Ik heb drie zussen en één broer en een broertje. Mijn drie zussen zijn al getrouwd en hebben ook al kindjes. Twee zussen hebben één kindje en één zus heeft twee kinderen.  Zij is in verwachting en krijgt volgend jaar een baby.  

Leukste vak | Wat vind je het leukste vak op school?
Thirza: Ik vind gym en rekenen erg leuk. Ook vind ik het leuk om te computeren.
Martine: Ik vind taal en lezen leuk om te doen op school. Bij taal moet je vaak eerst iets lezen en daarna opschrijven, dat kan ik al goed. Ik vind de boeken van Oki en Doki erg leuk om te lezen.
Julia: Op school vind ik het leukste vak rekenen. Vooral geldrekenen vind ik erg leuk om te doen.
Eljan: Ik vind het leukste vak op school computeren. We oefenen dan met geldrekenen. Thuis computer ik niet heel vaak.
Jessica: Mijn leukste vak op school is rekenen. Ik vind het pluswerk dan erg leuk om te doen. Ik werk dan in mijn pluswerkboek of ben bezig met Kienbladen.