Groep 7B

Geplaatst op 6 mei 2019

Beste ouders,

Hierbij alweer het laatste websitestukje van dit jaar. In de afgelopen weken waren er in groep 7b veel 'bijzondere' dingen. Hierbij een korte terugblik.

Vuilrapen 
Zoals op de foto te zien hebben de kinderen heel goed hun best gedaan bij het vuilrapen in de buurt. Het enthousiasme waarmee de kinderen al het afval opraapte, was heel leuk om mee te maken!

Juf de Fluiter
Vijf weken geleden is juf de Fluiter gestart met haar LIO stage in groep 7b. Inmiddels is ze helemaal ingewerkt in de groep. Het is heel fijn dat de juf na haar LIO stage nog even door wil werken in onze groep, zodat de kinderen tot het einde van het schooljaar een bekend gezicht voor de groep hebben!

Tennis
Net zoals voorgaande jaren kregen we dit jaar weer twee keer een gastles van de Boskoopse Tennisvereniging. Hiervan heb ik geen foto's, maar wel filmpjes. Ik ben van plan deze aan het eind van het schooljaar aan de kinderen te laten zien.

Mevrouw Bobeldijk
De gastles die mevrouw Bobeldijk ons gaf, was erg indrukwekkend. Ze vertelde ons over haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Mevrouw Bobeldijk was ook aanwezig bij de Boskoopse dodenherdenking. De kinderen die hierbij aanwezig waren, vonden het bijzonder om haar daar weer te zien.

De boer op met koeien enzo (foto's)
De excursie naar een boerderij met melkrobot in Aarlanderveen was voor veel kinderen echt een succes. Het knuffelen van de lammetjes en koeien was het hoogtepunt.

Entreetoets
De entreetoets zit er weer op! Voor veel kinderen ongetwijfeld een opluchting. De scoreformulieren zijn opgestuurd naar CITO. Zodra de uitslag binnen is, hoort u hier meer van.

Van onze journalisten Stijn en Laura H.
Goeiedag
We hebben iets heel super leuks gedaan!
We zijn de afgelopen naar een boer gegaan die houdt een melkveehouderij.
Hij heeft een melkrobot om zijn koeien te melken.
We hebben de afgelopen 2 weken de entreetoets gehad.
Het was de ene keer makkelijk en de andere keer moeilijk.
16 mei hebben we het praktijk verkeersexamen.
We hopen dat iedereen slaagt.

Hartelijke groet,
Juf de Fluiter, juf Reijersen van Buuren en de kinderen van groep 7b