Groep 3

Geplaatst op 15 oktober 2018


Nieuws uit groep 3
 
Graag willen we u vertellen over de gezellige weken die we gehad hebben in groep 3. Als groep 3-ers  zijn we inmiddels al aardig gewend aan het reilen en zeilen in de groep. We oefenen hard met het schrijven van cijfers en letters. Met taal zijn we al begonnen aan thema 4 en ook in het werkboek van rekenen zijn we al een heel eind. Als we klaar zijn met ons rekenwerk mogen we werken in ons pluswerkboek,  dat vinden we erg leuk. Op maandag naar gym, op dinsdagmiddag naar de bibliotheek en op vrijdag computeren in het computerlokaal, we genieten er enorm van.
 
Van ons thema ‘kinderboeken’ hebben we ook genoten. Met elkaar hebben we een boekenwinkel ingericht. De leeshoek werd spontaan een bibliotheek. Voor de bibliotheek maakten we een bibliotheekpas met onze eigen foto. Als echte illustrators maakten we een voorkant voor een boek en in een groepje bedachten we een stripverhaal. We leerden ook veel (nieuwe) woorden zoals: schrijver, titel, kaft, rug, drukker en drukkerij, uitgever en uitgeverij. Weet u trouwens wat een kneep is? De kinderen van groep 3 wel. Vraag het maar eens aan hen.
 
Tijdens de Kinderboekenweken werd ons thema nog leuker. Vol aandacht luisterden we naar het boek ‘Superklas’ van Janny den Besten.
In de klas van Jens en Jolien is het altijd supergezellig. Maar de sfeer verandert ineens als er een nieuw meisje in hun groep komt: Lara. Steeds is er ruzie. Zo veel ruzie zelfs, dat meester Van Zessen van plan is om de afsluiting van de projectweek niet door te laten gaan. Jens en Jolien proberen de meester wat op te vrolijken. Maar niets lijkt te helpen. Of is het toch mogelijk om een nieuwe start te maken?
 
Het thema van de christelijke Kinderboekenweken was: door dik en dun.
We maakten met elkaar een klassenmap, en we tekenden een Big Five fantasiedier. Heeft u wel eens gehoord van een neuspaard of een oliehoorn? In groep 3 verschenen de meest bijzondere dieren. En wat was het leuk als de voorleestoeter ging. We stopten dan direct met ons werk en mochten luisteren naar een mooi prentenboek. Iedere dag was het weer spannend wanneer de toeter zou gaan. Omdat in het thema van de Kinderboekenweken vriendschap (door dik en dun) was, maakten we een vriendschapsarmband en versierden we een cakeje voor iemand die we lief vinden. Natuurlijk aten we er zelf ook één op. Schrijfster Lianne Biemond heeft ons iets verteld over het ontstaan van haar boeken. We mochten vragen aan haar stellen en ook las ze ons voor uit het boek ‘Brit is weg !’. In de laatste week voor de herfstvakantie kwam Daan van Oostenbrugge iets vertellen over zijn werk als illustrator. Dit was een leuke afsluiting van ons thema en een beloning voor de harde werkers van groep 3.
 
Nu gaan we genieten van een weekje herfstvakantie en hopen elkaar na de vakantie weer in goede gezondheid te ontmoeten.
 
Een hartelijke groet uit groep 3 en een fijne vakantie toegewenst.