Groep 3

Geplaatst op 19 maart 2018

Beste vaders en moeders,

Nog steeds zijn er iedere dag kinderen ziek thuis, soms missen we ze wel een hele week. We hopen dat de zieke kinderen snel weer opknappen en weer gezellig bij ons in de klas kunnen zijn.

Thema
Wat hebben we een aantal weken hard gewerkt aan het thema ‘de haven’! We leerden veel over de containerterminals, de bouw van boten en hoe het nu kan dat boten blijven drijven. In de klas gingen we, door middel van proefjes, met elkaar kijken wat er nog meer blijft drijven en welke voorwerpen er zinken. Ook bouwden we van stokjes een eigen boot. Nu hebben we het thema ‘de haven’ afgerond, omdat we gestart zijn met het project!

Project
Wat zijn we hard van start gegaan met het project! Ons project gaat over de burgemeester. Eerst zijn we met elkaar gaan nadenken welke taken de burgemeester allemaal heeft. Misschien komt de burgemeester zelf nog wel vertellen hoe hij de taken uitvoert?! We gaan ervoor zorgen dat als u in onze klas komt kijken, op D.V. woensdag 28 maart, de klas eruitziet als ons eigen dorp met natuurlijk onze eigen burgemeester! Wij zijn al reuze enthousiast over ons project, komen jullie ook kijken? Dan laten wij alles wat we gemaakt hebben graag aan u zien!
Tijdens ons project gaan we ons heel hard inzetten voor een goed doel: Mercy Ships.
Mercy Ships vaart naar Afrika en voert gratis operaties uit aan de allerarmste, onbelangrijkste mensen. Om zo te laten zien dat ze kostbaar zijn in de ogen van de Heere. En om zo mensen in aanraking te brengen met het Evangelie. Wellicht heeft u de kraskaart thuis al gezien? Wij proberen door middel van de kraskaart zo veel mogelijk geld op te halen voor deze mooie organisatie.

Tutorlezen
We zijn begonnen met tutorlezen met groep 7! Wat is dát leuk, zeg! Samen met ons maatje uit groep 7 gaan we op een rustig plekje in de school lezen en zo leren we nóg beter lezen. Thuis willen we graag laten horen aan jullie hoe goed wij al kunnen lezen, willen jullie er een paar keer per week naar vragen? Misschien vergeten wij het zelf wel eens.

Rapport
Deze week krijgen we alweer ons tweede rapport! We hebben er flink ons best voor gedaan en dat is ook wel te zien in de mooie resultaten!

Nou, wij gaan weer verder met leren en werken!
Tot D.V. woensdag 28 maart!

Groetjes van groep 3 en de jufs.