Geplaatst op 20 maart 2019

Nieuws uit groep 2

    

Beste ouders, 

Ons vorige thema "my house" hebben we afgesloten met een leuke excursie naar de molen in Alphen aan de Rijn. We bedanken de moeders die voor ons wilden rijden en de kinderen mee hielpen de trappen op en af te klimmen!

Thema
Alle indianen
dansen in het rond
ze klappen in hun handen
en dansen in het rond.
Vrolijk klinken de indianenliedjes bij ons door de klas. Na de voorjaarsvakantie zijn we begonnen aan ons nieuwe thema: Indianen. We hebben al een hoofdtooi gemaakt en een indianendorp met tipi ‘s, een rivier en kano ‘s. Deze week gaan we verder met het maken van indianenkleren, een indianenketting en we kiezen ook allemaal een nieuwe naam: een echte indianennaam. Ook is er een tipi in de klas, we kunnen ons verkleden als indiaan, we kunnen muziek maken als indianen... We genieten ervan en hopen er weer veel van te leren!

Lezen met groep 7

Misschien hebt u ook al van de kinderen gehoord dat groep 7 soms komt voorlezen. Dat klopt! Iedere donderdagmiddag komt groep 7 naar onze klas. Die leerlingen nemen dan een leuk prentenboek mee (die groep 7 van de bibliotheek heeft geleend) en vervolgens gaan we in groepjes uit elkaar: één leerling van groep 7 met twee leerlingen van groep 2. We hebben allemaal een eigen plek in de klas of op de gang. We luisteren en praten over het prentenboek. Op deze manier hopen we de kinderen te laten zien dat (voor)lezen leuk en leerzaam is!

Indianenspelletjes
Vandaag hebben we een hele gezellige ochtend gehad. U weet misschien nog wel dat we twee maanden geleden op de pabo hebben gegymd en nu kwamen al die jufs en meesters gym geven in ons eigen speellokaal. Van half tien tot half 12 hebben we allerlei indianenspelletjes gedaan. Wat was het een leuke ochtend!


Bijbelvertellingen
Deze weken vertellen we de lijdensgeschiedenissen uit de Bijbel.
We vragen of u thuis samen met uw kind de Bijbeltekst, de psalm of het Bijbelse lied wilt oefenen. Op die manier zorgen we er met elkaar voor dat uw kind het geleerde extra goed kan onthouden.

Hartelijke groeten van alle kinderen uit groep 2, Juf Buitenhuis en Juf van der Hoeven