Geplaatst op 16 juli 2019

Nieuws uit groep 2

Beste ouders,
 
We zijn alweer aan het einde van het jaar! Wat is het toch weer snel gegaan. We kijken even terug.
Overal in onze klas waren "Pluk en Aagje" te vinden. Op de stoelen, bij de kapstok, in de hoeken…
We begonnen dit jaar met het thema "Alles wat vliegt". We leerden liedjes, lazen boeken en maakten werkjes.
In oktober was het kinderboekenmaand. We werkten over het boek "Voor mijn allerbeste vriendje!". Als derde thema was "112" aan de beurt. 
Het werd winter. We werkten over het kerstfeest en dachten er met elkaar over na hoe de Heere Jezus werd geboren in de stal van Bethlehem.
Na de kerstvakantie begonnen we aan een nieuw thema "My house". We leerden Engelse woorden, Engelse liedjes en maakten werkjes over Engeland. 
Als laatste thema werkten we over "water".
Ook deden we dit jaar veel aan rekenen, taal, gymmen, spelen en buiten spelen. Iedere dag luisterden we naar een verhaal uit de Bijbel en zongen we psalmen en Bijbelse liederen. Met elkaar hadden we de Koningsdag, een schoolreisje, een uitje voor de verjaardag van de juf en andere excursies.
Nu zijn we alweer aan het einde van het jaar gekomen. Alle kinderen gaan naar groep 3. Hoe dat is, gaan we al een klein beetje ervaren tijdens de wenochtend. We hopen dat we een fijne zomervakantie mogen hebben waarin we mogen uitrusten van ons werk. We bidden of de Heere ons wil sparen en of Hij ook D.V. weer mee wil gaan het nieuwe cursusjaar in.
Ook dit jaar zijn er weer vele Bijbelverhalen verteld. Het was vol gebrek. We hebben er veel samen over gesproken: dat God goed is voor zulke mensen en kinderen als wij zijn! Het is een wonder dat we dat iedere dag mogen doorgeven! We bidden dat er niemand van de kinderen zal achterblijven als de Heere zal terugkomen op de wolken van de hemel!
 
Een hele goede vakantie toegewenst!
 
Hartelijke groeten van alle kinderen uit groep 2, Juf van der Starre en Juf van der Hoeven